Ljubiteljska kuharija: Tofu

V šestnajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije, sta si Monika in Jure zadala, da se bosta preizkusila v pripravi tofuja. Vsak na svoj način s sestavinami, ki so jima blizu, sta za skupnim kuharskim pultom znova ustvarjala kuharske mojstrovine. Vegetarijanka ona, ljubitelj mesa on, vsakič znova dokažeta, da je lahko kuhanje tudi zabavno, v kolikor je začinjeno s kančkom humorja.

Tofu je nefermentirani izdelek iz soje, ki ga lahko uporabljamo kot nadomestek za meso, sir oziroma skuto. Lahko ga dušimo, pečemo ali cvremo. Hladne kose tofuja lahko dodamo solati ali ga skupaj z zelišči pretlačimo v namaz. Veliko je možnosti, na katere ga lahko pripravimo. Monika in Jure sta si izbrala vsak svojega.

Monika se je odločila za zvitke z dimljenim tofujem in gobami, medtem, ko se je Jure fokusiral na pripravo zvitkov s tofujem, zelenjavo in kozicami.

Če bi radi izvedeli več, lepo vabljeni k spremljanju oddaje ob 20. uri na spodnji povezavi.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so poskrbeli za večino sestavin: Kmetija Mis, Zadruga Jarina

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 16. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi