Ljubiteljska kuharija: Praznični piškoti

Ob 20. uri na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v 30 minutnih oddajah vsakič znova sebi dokažeta, gledalcem pa pokažeta, kako na ustvarjalen način uspešno združiti na videz nezdružljivo.

Ljubitelj mesnih jedi on, vegetarijanka ona, za skupnim kuharskim pultom navdušeno in povsem sproščeno ustvarjata preproste mesne in vegetarijanske jedi, narejene iz sestavin lokalnega ter sezonskega izvora.

Za prihajajoče praznične dni sta se odločila preizkusiti v peki slastnih piškotov. Spoznajte zanimive kombinacije okusov, med katerimi bo nekaj tradicionalnih, nekaj na prvi pogled morebiti malce nenavadnih, vendar vsekakor okusnih in mamljivih.

Monika in Jure bosta tako v tokratni oddaji pekla snikers piškote, piškote s pistacijo, brusnicami in belo čokolado, orehove piškote in pa piškote s kandiranim sadjem.

Kateri recept je izbral on, za katerega se je odločila ona? Kako je peko piškotov komentirala ona in kako se je izziva lotil on? Kaj je presenetilo njega in kaj je navdihnilo njo, lahko izveste ob 20. uri na našem portalu.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Kmetija Mis, Mesarstvo Perešuti, Zadruga Jarina in Kmetija Pr’Črnet.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 6. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Komentarji uporabnikov
Tagi