Ljubiteljska kuharija: Pira s kitajskim pridihom

Pira zahvaljujoč bogati prehranski vrednosti in široki možnosti uporabe, postaja vse bolj priljubljena tako med privrženci dobrega počutja, kakor tudi ljubitelji odlične kulinarike. Velja za prastaro zvrst pšenice in ustreza vsem zahtevam idealnega živila, saj je bogat vir beljakovin, ogljikovih hidratov ter vitaminov. Njen način uporabe pa je odvisen od iznajdljivosti in kuharskih spretnosti posameznika.

Kako se pira obnese v povezavi z azijskimi okusi, kjer praviloma kot osrednja sestavina kraljuje riž, sta skušala ugotoviti tudi Monika in Jure. V 15. oddaji 2. sezone priljubljene kuharske oddaje Ljubiteljska kuharija, sta se odločila navdih poiskati v deželi vzhajajočega sonca in namesto priljubljenega riža, v jedilnik vključila piro.

Če bi radi izvedeli, kako je Monika pripravila pečen pirin riž z zelenjavo in na kakšen način je Jure uporabil piro pri mongolski govedini, lepo vabljeni k spremljanju tokratne oddaje.

Ogledali si jo boste lahko danes, 4. maja 2022 ob 20. uri v priloženem videu.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so poskrbeli za večino sestavin: Kmetija Pr’Črnet, Zadruga Jarina in Mesarstvo Perešuti.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 15. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi