Ljubiteljska kuharija: Jedi iz zelja

Ob 20. uri na naš portal ponovno prihaja Ljubiteljska kuharija. V oddaji Monika in Jure na sproščen, spontan in zabaven način kuhata preproste mesne in vegetarijanske jedi, ki so včasih tudi združene, narejene iz sestavin lokalnega ter sezonskega izvora. Tokrat bosta Monika in Jure ustvarjala jedi iz zelja.

Monika in Jure bosta v peti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije ustvarjala jedi iz zelja. Jure bo pripravil sarmo iz svežega zelja (ja, tudi to obstaja), Monika pa gratiniran segedin s sojo in praženim krompirjem. V obeh primerih hrana, ki paše v teh zgodnje zimskih dneh, ko je hitro tema in so temperature že primerno nizke.

Ljubitelji hitrega, zabavnega in sproščenega kuhanja vabljeni k spremljanju oddaje. Prepričani smo, da vas bosta Monika in Jure za skupnim kuharskim pultom navdušila in prepričala, da se boste priprave jedi iz zelja lotili tudi vi. Pa dober tek!

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Kmetija Mis, Mesarstvo Perešuti, Zadruga Jarina, Woodjana in Moj kotiček.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 5. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Miha Ulčar; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi