Ljubiteljska kuharija: Francoska kulinarika

Ob 20. uri na naš portal prihaja Ljubiteljska kuharija. V oddaji Monika in Jure na sproščen, spontan in zabaven način kuhata preproste mesne in vegetarijanske jedi, ki so včasih tudi združene, narejene iz sestavin lokalnega ter sezonskega izvora. Tokrat bosta Monika in Jure pripravila jedi iz francoske kulinarike – piščanca z orehovo skorjico in šampione s pire krompirjem in maslom. 

Monika in Jure sta tokrat pokukala izven meja Slovenije in se lotila jedi iz francoske kulinarike – piščanca z orehovo skorjico in šampinjone s pire krompirjem in maslom. No, maslo je v pire krompirju, pa v orehovi skorjici, pa v omaki, potem je pa dodano še maslo in … (ne boste verjeli) maslo.

Ljubitelji hitrega, zabavnega in sproščenega kuhanja vabljeni k spremljanju oddaje. Prepričani smo, da vas bosta Monika in Jure za skupnim kuharskim pultom navdušila in prepričala, da se boste priprave jedi iz francoske kulinarike lotili tudi vi. Pa dober tek!

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Kmetija Mis, Mesarstvo Perešuti, Zadruga Jarina in Kmetija Pr’Črnet.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 4. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si

 

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Miha Ulčar; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi