Degustacija Zeliščarjevega ledenega čaja in starinskega panja

Zadruga Jarina pripravlja še zadnjo degustacijo pred pričetkom poletja. Tokrat bo gostila zeliščarja Igorja Forščka, ki prihaja iz Zeliščne kmetije pod Hrelenom. Degustacija bo potekala 4. junija med 10. in 12. uro v trgovinici Jarina, ki se nahaja v Ulici 7. avgusta 9 v Dobu pri Domžalah.

Vabljeni na degustacijo Zeliščnega ledenega čaja z Zeliščne kmetije pod Hrelenom, v katerem se skriva kombinacija zelišč poprove mete, rmana in bezga iz Poljanske doline ob Kolpi. Zeliščarjev ledeni čaj je nosilec certifikata Belokranjsko, kar pomeni, da so vse sestavine lokalnega izvora. Poleg tega je tudi dobitnik srebrne medalje AGRA.

Poleg Zeliščarjevega ledenega čaja vabljeni še na pokušino starinskega panja, pekovskega izdelka, ki vsebuje kvalitetne domače pridelke Bele krajine. Oblika starinskega panja je pomemben element kulturne dediščine in povezuje inovativnost okusa z lepoto tradicije.

Vabljeni na degustacijo Zeliščnega ledenega čaja z Zeliščne kmetije pod Hrelenom, v katerem se skriva kombinacija zelišč iz Poljanske doline ob Kolpi, v torek, 4. junija 2024, med 10. in 12. uro v Trgovinico Jarina, ki se nahaja v Ulici 7. avgusta 9 v Dobu pri Domžalah.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: osebni arhiv Igorja Forščka

Tagi