V času hitrega tempa življenja in globalizirane trgovine pogosto pozabljamo, od kod prihaja hrana, ki jo vsakodnevno uživamo. Lokalna samooskrba…
Vlomilci so očitno našli novo tarčo – jajcemate. Čeprav bi človek pričakoval, da jih zanimajo predvsem jajca, morda zlata jajca,…
V Dobu pri Domžalah, na naslovu Ulica 7. avgusta 9, je priljubljeno stičišče za kupce – trgovina »Dan hrane letnih…
Zelje je med Slovenci zelo priljubljeno, saj prinaša številne koristi za zdravje. Tisti, ki ga redno vključujejo v svoj jedilnik,…
Sonja Kropivšek iz vasi Črešnjice v Tuhinju sodi med mlajše izdelovalke trniča. Postopka izdelave tega prav posebnega sira, značilnega za…
Muhe so nadležne žuželke, ki lahko povzročijo precej nevšečnosti v naših domovih, še posebej v poletnih mesecih. Poleg tega, da…
Ulov rib v Sloveniji je bil leta 2023 pod povprečjem zadnjih desetih let. Lani so slovenski ribiči ulovili 1077 ton…
Zadruga Jarina pripravlja še zadnjo degustacijo pred pričetkom poletja. Tokrat bo gostila zeliščarja Igorja Forščka, ki prihaja iz Zeliščne kmetije…
Igor Foršček je zeliščar in lastnik Zeliščne kmetije pod Hrelenom, ki se nahaja v Starem trgu ob Kolpi v Občini…
Po uspešno izpeljani prvi Srečevalnici okusov prihaja nova kulinarična delavnica, ki jo bo tokrat vodil mladi kuharski mojster Florjan Žnidaršič.…