Le poveznite si ga na glavo, sezona nošenja slamnikov je že odprta!

V Slamnikarskem parku pri stavbi Občine Domžale, danes poteka 6. slamnikarski sejem, katerega rdeča nit je slama. Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnikarskih izdelkov domačih in tudi tujih razstavljavcev, domačih rokodelskih izdelkov in izdelkov iz naravnih materialov, poteka tudi pester spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, z rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo.

Točno ob 12.00 uri je na prizorišču Slamnikarskega sejma potekalo uradno odprtje nošenja slamnikov, ki sta jo odprla župan Občine Domžale, Toni Dragar in direktorica Kulturnega doma Franca Bernika , Cveta Zalokar. Slamnik, ki si ga je župan poveznil na glavo, so mu izročili otroci iz vrtca Urša, ki so se s slamniki predstavili na modni reviji.

Ker je poletje tik pred vrati, vročina pa že kaže svoje zobe, je odprtje nošenja slamnikov več kot dobrodošlo. Torej, le poveznite si na glavo svoj slamnik, da vas bo čuval pred pripeko. Če pa še nimate svojega slamnika, je danes idealna prilika, da enega posvojite, saj ga lahko kupite na slamnikarskem sejmu, ki bo trajal vse do 15. ure popoldan. Ob 18. uri pa si lahko v Slamnikarskem muzeju ogledate 4. Srečanje ljudskih pevcev in godcev iz Domžal in Kamnika.

Več o dogajanju na 6. Slamnikarskem sejmu, si boste na našem portalu lahko prebrali jutri.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi