»Kul« ponudba na prvem KUL petku

Kulinarična prireditev v Kamniku Kul petek bo tudi to poletje privabila obiskovalce na sveži zrak, okusne zalogajčke hrane ter lokalna piva in ostale dobrote. Letos smo uvedli nekaj sprememb zaradi prilagoditve priporočilom NIJZ zaradi varnosti obiskovalcev. Tako se boste lahko v prijetnih ritmih žive glasbe pozibavali vsak na svojem stolu v zelenilu mestnega parka Evropa.

Jutri, 10. julija bomo ob prijetni večerji v zavetju parka Evropa lahko uživali ob živi glasbi in družbi glasbene skupine Swingatan, ki je akustični kvintet, sestavljen iz violine, dveh kitar, klavirske harmonike in kontrabasa, ki igra avtorsko glasbo, slogovno blizu swingu in bossa novi, ter gipsy jazz standarde po vzoru S. Grapellija in J. Reinharda, z dodatkom harmonike. Repertoar zaznamuje neusmiljen »gipsy rhythm’n’drive«. Swingatan pa je poskrbel za presenečenje večera, saj bo njihova posebna glasbena gostja Ani Frece, ena od slavne osmerice tretje sezone priljubljenega šova Znan obraz ima svoj glas.

Za » kul« gostinsko ponudbo na prvem Kul petku bodo poskrbeli Mangotree, La Pinata, Mangoop, Grajska terasa, Waffle to go, ohladili pa se boste lahko z »kul« kamniškim pivom Barut.

To pa je šele začetek. V kamniškem parku Evropa bomo za vas organizirali Kul petek s »kul« hrano, pijačo in glasbo vsak petek do konca julija in v avgustu (z izjemo 21. avgusta). Pod zvezdami se bomo ob petkovih večerih družili od 18.00 do 23.00. Tudi letos se bosta kar dva KUL petka prepletala s tradicionalnim glasbenim festivalom z razgledom Kamfestom, katerega ekipa postopoma dviguje napetost pričakovanja predstavitve njihovega glasbenega programa. Vsak teden pa bo obiskovalce razvajala nekoliko drugačna gostinska ponudba ter druga zvrst glasbe.

Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik poudarja: »Prosimo obiskovalce, da naj upoštevajo vsa naša navodila in priporočila, da nam ne bo potrebno odpovedovati nadaljnjih Kul petkov. Če želimo odgovorno izpeljati poletne kulinarični festival, se moramo vsi – tako organizatorji, kot ponudniki in tudi obiskovalci prireditve – dosledno držati priporočil NIJZ in vladnih ukrepov. Tako bo letos prireditev možno spremljati dogajanje na prireditvi le na stolih, ki bodo ustrezno ločeni med seboj – razen za družine, seveda. Ob stojnicah, kjer bomo zagotovili zahtevano razdaljo 1,5 m med čakajočimi, bo možno naročiti hrano in pijačo. Kot organizator prireditve bomo poskrbeli za ustrezno število rediteljev, ki vas bodo v skladu z navodili in priporočili NIJZ usmerjali po prizorišču – tako pri vhodu in izhodu (ločeno) kot tudi v skladu z označeno smerjo gibanja. Na voljo bo tudi dovolj razkužila za razkuževanje rok. Zagotovljene bodo ločene sanitarije (v prostorih centra Štacjon na železniški postaji). Po vsaki uporabi bomo opremo razkuževali. Naši zaposleni in reditelji bodo prijazno opozarjali na možne kršitve priporočil NIJZ in ob neupoštevanju le teh bodo morali ustrezno ukrepati proti storilcu. Na prizorišče se bo spuščalo obiskovalce le do zapolnitve vseh prostih sedežev (do 150). Naprej pa po sistemu »en ven, en notri«.

Naj povem še, da smo strani NIJZ pridobili pozitivno mnenje za izvedbo Kul petkov. Veselim se srečanja z vami na jutrišnjem prvem Kul petku. Za nadaljnje KUL petke vas prosimo, da spremljate naša socialna omrežja (FB profil Živim Kamnik), saj se bomo morali prilagajati morebitnim dodatnim priporočilom NIJZ in vladnim ukrepom.«

Se srečamo pod zvezdami na KUL petku.

Avtorica: Nina Irt/ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK/Kamnik

 

Tagi