Kresnička Binca – trden člen Verige dobrih ljudi

Že več kot desetletje Kresnička Binca ustvarja in podarja otrokom svoje unikatne ročno izdelane fantiče in punčice. Z njimi je že razveseljevala otroke Pediatrične klinike v Ljubljani, Karitasa Mengeš, Doma Malči Beličeve, predvsem pa otroke najranljivejših družin Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Veliko ljubezni je v izdelanih likih malih otrok, punčk in fantkov … od klovnov, košarkarjev in pravljičnih likov do čisto navadnih prijaznih cicibančkov. V skrbi za naravo so večinoma izdelani iz recikliranega materiala, tako da imajo tudi po tej plati svojo zgodbo … babičina bluza se pokaže v luči nove oblekice … ponošene Janove jeans hlače imajo povsem nov izgled … iz pletenega puloverja Kresnička Binca vsakemu otročku splete nove copatke, deklicam pa morda tudi oblekico …

Veriga dobri ljudi, projekt Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje je od 7. novembra bogatejša za 40 malih otrok, punčk in fantkov, ki jih je izdelala Kresnička Binca. Ob tej priložnosti se ji Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje zahvaljuje za njen prispevek k projektu Veriga dobrih ljudi. Zahvalo objavljamo v nadaljevanju.

Dragi Kresnički Binci

Z A H V A L A

Res je težko izbrati besede zahvale za vloženi trud, ljubezen in izvirnost, ki je reciklirano podarjena številnim  pravljično lepim otrokom iz cunj, ki jih draga Binca Lomšek ali Kresnička Binca ustvarja za otroke. Tiste, ki ne živijo spodbudnega in varnega ter lepega otroštva. Tiste, ki v neenakosti izgubljajo svoja dana področja in sanje o enakih možnostih. In tiste, ki prav z Binčino pravljično lepo punčko iz cunj  dobijo pravega prijatelja. Saj so z njim v objemu omogočene sanje o lepem in dobrem. Kajti energije, ki jih  Ajde, Sonje, Julije, Benjamini, Petri …. in številni drugi otroci iz cunj ponašajo med otroke, so ena sama ljubezen.

In če smo v preteklih letih te lepe lutke podarjali otrokom ob njihovih rojstnih dnevnih in za tolažbo kot zares izvirno darilo, so tokratne deklice in dečki namenjeni  tistim dobrim ljudem, ki bodo z nakupom deklice pomagali otrokom v družinah, ki se utapljajo v revščini, boleznih in obupu.

Še kako je res, da smo prav vsi odgovorni za šibkejše od sebe. Toda vsakdan nam izraža bistveno drugačno sliko. Vrednote solidarnosti, spoštovanja, predvsem pa odgovornosti se izmikajo na vseh ravneh. Trud, ki ga vlagamo v otroke, mlade, družine in vse ljudi, ki ne krivi pa tudi ne dolžni  živijo odmaknjeni od dostojnega  in zdravega življenja,  pa je v vseh nas neizmerljiv.  Ker ga  uresničujemo sleherni trenutek dni, tednov, mesecev in let.

In trud naše drage Bince,  ki je vtkan v  vsako podarjeno deklico ali dečka, je svetel kamenček v mozaik družbeno dobrega.  Umetniški izdelki  Kresničke Bince v tokratni donaciji predstavljajo velik prispevek družbeni enakosti otrok, mladih in družin vse Slovenije, ki prejemajo celostno podporo in pomoč  v projektu Veriga dobrih ljudi, ki jo goreče uresničuje Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

In Binca Lomšek je s svojimi unikatnimi lutkami postala trden člen  Verige dobrih ljudi, ker je dober človek.

Hvaležnih objemov in dobrih želja.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje

Tagi