Komu so spet v napoto otroci iz OŠ Roje? Zakaj jim jemljejo tisto veselje, ki jim je dosegljivo?

Pred vrati je novo šolsko leto, ko bodo šolske učilnice ponovno napolnili šolarji. Še preden pa bo zazvonil šolski zvonec, ki bo naznanil začetek novega šolskega leta, so učitelji že v polnem zagonu, saj pripravljajo vse potrebno za začetek novega šolskega leta. Med njimi so tudi učitelji iz OŠ Roje, ki že pripravljajo učilnice in materiale. Kljub temu, da se veselijo vsega, kar bodo lahko letos ponudili svojim učencem, pa jih prizori kot je uničen trampolin, toliko bolj razžalostijo.

„Komu so spet v napoto naši otroci? Oziroma, komu so v napoto vsi otroci, ki se hodijo igrat na naše igrišče? Tudi malčki iz bližnjih vrtcev so naši redni gostje in žalostni smo, da jim vandali ne privoščijo veselja,“ so ob žalostni fotografiji uničenega trampolina zapisali na Facebook strani šole.

Vandalizem na igrišču pri OŠ Roje ni nič novega. Trampolin je bil tarča vandalizma že februarja 2017, in to pol leta po tem, ko so s pomočjo donacij in s pomočjo Rotary kluba Domžale odprli novo igrišče, med katerimi je bila nova pridobitev tudi trampolin. Ker imajo njihovi učenci specifične potrebe in sposobnosti, se je celoten kolektiv šole trudil, da je igrišče urejeno tako, da imajo možnosti za igranje na njem prav vsi.

Trampolin bodo usposobili, saj njihovim učencem veliko pomeni, a se bojijo, da ne bo dolgo cel: „Vesti ljudem ne moreš privzgojiti, če je še nimajo sami, morda pa jim lahko povemo vsaj to, da je posledica njihovih dejanj to, da so otroci ostali brez svojega najljubšega igrala. Morate se zavedati, da mnogi od naših otrok nimajo veliko razlogov za nasmeh; pestijo jih različne bolezni, nekateri so v bolečinah, zaradi oviranosti jim je marsikaj odvzeto, a so kljub temu skoraj vedno dobre volje in hvaležni za vse kar jim je kljub posebnim potrebam dano. Zakaj jim jemljete tisto veselje, ki jim je dosegljivo?“

Avtor: Miha Ulčar; Foto: OŠ Roje

 

Komentarji uporabnikov
Tagi