Ko se sprehod po zeleni rekreacijski osi konča rdeče in boleče

Ni dvoma, da je zelena os ob reki Kamniški Bistrici postala pomembna rekreacijska pot, ki jo za svojo dušo in telo uporabljajo številni občani pa tudi drugi obiskovalci. Nekateri se na pot podajo peš, mnogokrat s svojimi štirinožnimi prijatelji, spet drugi se po poti zapeljejo s kolesom ali pa motorjem. Pri tem so seveda veliko hitrejši od pešcev, zaradi hitrosti pa tudi bolj nevarni, sploh, če so pri vožnji nepazljivi ali pa objestni.

Večina med vami se bo strinjala, da je na rekreacijski poti ob reki Kamniški Bistrici prijetno. To idilo pa lahko hitro pokvarijo nevarnosti, ki prežijo predvsem na pešce. Tu mislimo na neodgovorne kolesarje in mopediste. Takšno bližnje in nevarno srečanje je doživel občan, ki se je tako kot že mnogokrat pred tem, podal na sprehod po zeleni osi. Pa je nenadoma prišlo do bližnjega srečanja, ne sicer tretje vrste, bilo je pa bližnje srečanje pešca in kolesarja, s tem da jo je najslabše odnesel pešec, kot lahko vidite tudi na fotografiji. Kolesar je sprehajalca »napadel« od zadaj, tako da je ta obenem doživel še element presenečenja. Končni epilog je bil ta, da je pešec sprehod končal s poškodovano roko, kolesarju na srečo ni bilo nič, tako da je lahko nadaljeval z dirkanjem proti cilju.

Občan, ki je zaradi bližnjega srečanja na roki zadobil poškodbe pravi, da bi morali kolesarji v kolikor se bližajo sprehajalcem, le-te opozoriti z zvoncem, predvsem pa bolje opazovati okolico okrog sebe. Isto velja za sprehajalce, ki naj ravno tako opazujejo dogajanje okrog sebe. Za varnost drugih in svojo varnost! Drugače se sprehod ali pa kolesarski izlet med zelenjem konča rdeče in boleče.

Miha Ulčar; Foto: bralec

Tagi