Ker so zaljubljeni v šport, so postali Športniki leta 2017

Marsikdo bi rekel, da Valentinovo, ki je praznik zaljubljencev in šport nimata nobene povezave. Pa vendarle sta povezana oziroma prepletena, saj so tisti športniki, ki se uspešno udejstvujejo v športu še kako zaljubljeni v šport. Brez ljubezni in pravega odnosa do športa namreč ne bi bilo izjemnih uspehov, tako na domači, kot na mednarodni ravni. Ob tem pa ne smemo pozabiti tudi na vse tiste posameznike in društva, ki uspešno delujejo in širijo ljubezen do športa ter dela, ki ga opravljajo. Z ljubeznijo seveda.

Tudi leto 2017 je na področju športa prineslo izjemne uspehe, ki so jih dosegle domžalske športnice in športniki, tako na domači, kot na mednarodni ravni. Vsi ti uspehi pa niso ostali neopaženi, saj so tako kot vsako leto, prav vsakega izmed njih nagradili s priznanjem za uspešno športno udejstvovanje v minulem letu. Med drugim se vsako leto spomnijo tudi na športne delavce, ki skrbijo za razvoj športa ter za pogoje, ki jih imajo športniki na voljo. Veliko število podeljenih priznanj, pritrjuje temu, da je občina Domžale res športna občina z velikim številom odličnih športnikov z izjemnimi uspehi in zagnanih športnih delavcev, ki z neutrudnim delom skrbijo za razvoj športa v občini.

Zavod za šport in rekreacijo Domžale je v sredo, 14. februarja 2018, v Športni dvorani Domžale organiziral prireditev Športni leta 2017, ki so jo letos poimenovali Zaljubljeni v šport. Na prireditvi so podelili priznanja najboljšim športnikom, športnicam in športnim delavcem v občini Domžale za leto 2017. S prireditvijo pa so tudi predstavili osebe in društva, ki uspešno delujejo in širijo ljubezen do športa ter dela, ki ga opravljajo.

Za najboljšo športnico leta 2017 je bila razglašena Eva Stefanoski, Ženski košarkarski klub Celjeza najboljšega športnika Jan Repas, Nogometni klub DomžalePriznanje za življenjsko delo na področju športa je prejel Lado Gorjan, Košarkarski klub Helios Suns. Moštvo leta 2017 pa je članska ekipa Nogometnega kluba Domžale.

Slavnostno prireditev Športnik leta 2017, ki jo je povezoval Domen Valič, so se udeležili tudi župan Toni Dragar, ki je bil slavnosti govornik, podžupanja mag. Renata Kosec in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič. V glasbeno-plesnem in športnem programu med podelitvijo priznanj so sodelovali: plesalke Plesnega kluba Miki in Sovice, športniki ameriškega nogometa Tigers, skakalec SSK Sam Ihan, nogometašice ŽNK Radomlje, Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa z odlomkom iz muzikala Pepelka, Andraž Mrak in Dejan Djurović, plesalca electric boogieja in nastop kickboxerjev iz OŠ Roje pod vodstvom Marjana Bolharja ter Živa iz SSK Sam Ihan.

Medalje

Medalje in zlate medalje športnicam in športnikom za predanostjo športu, ter za njihove prve večje uspehe v športu, kjer dosegajo prve boljše rezultate v večji konkurenci sta podelila Dejan Dončić in Saša Eminić Cimperman, člana Strokovnega sveta ZSRD.

Maruška Vuk (Atletski klub Domžale), Lucija Florjančič (Atletski klub Domžale), Matic Križman (Atletski klub Domžale), Alen Radič (Atletski klub Domžale), Alenka Pirnat (Atletski klub Domžale), mladinska show dance formacija »The prisoners of time« (Plesni klub Miki), pionirska street show formacija »Na paši« (Plesni klub Miki), Valentin Trobovšek (Plesni klub Miki), Arne Pilih (TK Trisport Kamnik), Vita Pilih (TK Trisport Kamnik), U13 (Helios Suns), Ana Lanišek (Teniški klub Radomlje), Mara Viriant (Teniški klub Radomlje), Aljaž Jeran (Teniški klub Radomlje), U14 (Teniški klub Radomlje), U17 (Nogometni klub Domžale), U15 (Nogometni klub Domžale), Žan Pahor (ŠD Energija), Ana Janežič (ŠD Energija), Jakob Smolnikar (ŠD Energija), Gaja Hribar (Klub borilnih veščin Domžale), Gaja Šalamun (Klub borilnih veščin Domažle); Julija Štempelj (Karate klub Domžale), Maša Ručigaj (Smučarski klub Ihan), Tadej Repnik (Smučarski klub Ihan), Martin Močnik (Smučarski klub Ihan), Pavel Trojer (Smučarski klub Ihan), Samo Seljak (SK Sam Ihan), dekleta U17 (ŽNK Radomlje), Ana Milovič (ŽNK Radomlje), Ula Kos (KK Gibanje), Matija Kecelj (Strelsko društvo Domažle), Anej Levpušček (Teniški klub Domžale), Jaka Žagar (TAK Domžale).

Zlate medalje

Žiga Colarič (Plesni klub Miki), Janez Štrukelj (Plesni klub Miki), U19 (Helios Suns), U19 (Nogometni klub Domžale), David Ivartnik (ŠD Energija), Tjaša Savšek Šinkovec (Karate klub Domžale), Surya Kotar (Karate klub Domžale), SK Ihan vse selekcije (Smučarski klub Ihan), Lovro Planko (Smučarski klub Ihan), Miha Kveder (SK Sam Ihan), članice (ŽNK Radomlje), Stane Žavbi (MDI Domžale), Cveto Lanišek (MDI Domžale), Marjan Zavrl (MDI Domžale), Marko Jerič (MDI Domžale), Zarja Dremel (ŽKK Domžale).

Pokali

Pokale in zlate pokale športnikom in športnicam, ki so se odločili živeti s športom in za šport, ki svoje odločitve sprejemajo zaradi športa in lastnega napredka, potujejo po Evropi in svetu in svoje aktivnosti popolnoma prilagajajo športu, sta podelila Peter Seljak, predsednik Strokovnega sveta ZŠRD in Janez Bizjak, član Strokovnega sveta ZSRD.

Jan Emberšič (Atletski klub Domžale), Maja Per (Atletski klub Domžale), Karin Podboršek (KD Atom Shotokan), Žiga Farkaš – Maša Skočaj (Plesni klub Miki), mladinska street show formacija »The real strory of Romeo and Juliet« (Plesni klub Miki), mladinska street show mala skupina »WTF« (Plesni klub Miki), Eva Kolar (Savate klub Domžale), Vita Movrin (ŠD Energija), Pia Lovrič (Teniški klub Domžale), mladinska ekipa Sovice (ŠD Sovice).

Zlati pokali

Luka Marolt (Atletski klub Domžale), Žan Podboršek (KD Atom Shotokan), Lana Smolnikar (Plesni klub Miki), Eva Gorjup – Sara Perko (Plesni klub Miki), Klara-Lana Senica (Plesni klub Miki), Neja Hrovat (Plesni center Mimi/PK Urška), člani (Helios Suns), Rok Topolovec (Savate klub Domžale), Marjan Bolhar (Klub borilnih veščin Domžale), Špela Mičunovič (ASK Triglav), Manca Slabanja (Smučarski klub Ihan), Karmen Gerič (ŠD Sovice), Laura Slana (ŠD Sovice), Anže Kosmač (TAK Domžale), Petra Pavlič (TAK Domžale), Aljaž Jakob Kaplja (TK Radomlje), Luka Arnež (Lokostrelsko društvo Domžale).

Posebna priznanja

Posebna priznanja športnicam in športnikom, ki jim šport pomeni življenje z vsemi napori, sta podelila Peter Seljak, predsednik Strokovnega sveta ZŠRD in Mojca Grojzdek, članica Strokovnega sveta ZSRD.

Jakob Mali (Atletski klub Domžale), Klemen Bauer (Smučarski klub Ihan), Mitja Drinovec (Smučarski klub Ihan), Tilen Bartol (SK Sam Ihan), Eva Logar (SK Sam Ihan), Jernej Damjan (SK Sam Ihan), Luka Lenič (Šah Ljubljana).

Plakete za športno rekreacijo

Plakete za športno rekreacijo vsem tistim, ki so našli čas za šport in rekreacijo in skrbijo za vitalno življenje in ki na novo spoznavajo svoje sposobnosti, sta podelila Roman Lazar in Gregor Mohar, člana Strokovnega sveta ZŠRD.

Špela Kržan (Atletski klub Domžale), Nataša Aljančič (Atletski klub Domžale), Jana Strahinič (Atletski klub Domžale), Tamara Švajger (Klub borilnih veščin Domžale), Rikardo Grizilo (Teniški klub Domžale), Tomaž Leben (Teniški klub Domžale), Matjaž Dobravec (Shodokan Dojo).

Plakete za jubileje društev

Plakete za jubileje društev, ki sta ju prejela Teniški klub Domžale (25 let) in Teniški klub Radomlje (40 let), sta podelila podžupanja sta podelila podžupanja mag. Renata Kosec in Jožko Korošec, predsednik Sveta ZŠRD.

Posebna priznanja – bronasta priznanja

Bronasta priznanja športnicam in športnikom, ki se že več let aktivno ukvarjajo s športom in v športni pedagogiki, sta podelila podžupanja mag. Renata Kosec in Jožko Korošec, predsednik Sveta ZŠRD.

Andraž Mrak (Plesni klub Miki), Gašper Papež (Helios Suns), Bojan Čad (KK Lastovka), Blaž Leben (Klub borilnih veščin Domžale), Metod Močnik (Smučarski klub Ihan), Andrej Hauptman (selektor).

Posebna priznanja – srebrna priznanja

Srebrna priznanja športnicam in športnikom, ki se že več let aktivno ukvarjajo s športom in v športni pedagogiki, sta podelila podžupanja mag. Renata Kosec in Jožko Korošec, predsednik Sveta ZŠRD.

Nastja Dolinar (Atletski klub Domžale) Stane Žavbi ml. (ŠKD Budničar Količevo), Janja Pušl (Bolero).

Priznanje za življenjsko delo

Priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel Lado Gorjan (KK Domžale) sta podelila župan Toni Dragar in Uroš Križanič, direktor ZŠRD.

Preden je bila Ladu Gorjanu podeljena nagrada za življenjsko delo, je voditelj programa Vid Valič prebral obrazložitev nagrade za življenjsko delo, v kateri so pobudniki zapisali, da je ob selitvi prireditve Športnik leta v Športno dvorano Domžale kar prav, da bo nagrado za življenjsko delo prejel človek, ki v tej dvorani že dolga leta vsakodnevno preživlja tako svoj delovni, kot prosti čas. Lado Gorjan je namreč dobesedno vpet v delo in razvoj Košarkarskega kluba Domžale, ki ima svoje domovanje v tem hramu domžalskega športa. In prav gotovo je Lado eden najbolj zaslužnih, da je domžalski košarkarski klub dosegel tako zavidljivo tekmovalno in organizacijsko uspešnost, predvsem pri delu z mlajšimi kategorijami, ki je zgled za vse športne klube v Sloveniji.

»Lado Gorjan že od leta 1975 deluje v Košarkarskem klubu Domžale, kjer je pustil neizbrisen pečat. V začetnem obdobju je bil v klubu igralec in trener mlajših kategorij, že kot 25 letnega mladeniča pa so ga v sezoni 1980/81 postavili za prvega trenerja članske ekipe. Kot članski trener je v klubu deloval vse do l. 2005 (z vmesnim 5 letnim odmorom, ko se je preizkusil kot vodja mladinskega pogona Olimpije), od l. 2005 pa do konca lanskega leta pa je bil direktor kluba. Vzporedno s trenerstvom v članski ekipi kluba je opravljal še mnoge druge naloge; bil je trener velikega števila klubskih selekcij v mladinskih kategorijah, bil eden začetnikov organiziranja slovenskih košarkarskih reprezentanc in kasneje na Košarkarski zvezi Slovenije odgovoren za mlade reprezentance, 14 let je bil tudi trener slovenskih mladih reprezentanc in bil hkrati prvi selektor mlade reprezentance Slovenije do 22 let. Kasneje je kot predstavnik domžalskega kluba klub zastopal na raznih funkcijah na Košarkarski zvezi Slovenije ter Športni zvezi Domžale oz. Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Kot trener je dosegel ogromno uspehov, s svojimi ekipami je bil večkratni prvak Slovenije v pionirski, kadetski in mladinski kategoriji, s člansko ekipo pa je bil republiški prvak l. 1983. Kot svoja največja uspeha pa šteje 2. mesto mladincev leta 1987 v takratni Jugoslaviji, ki ga je njegova ekipa osvojila na nepozabnem finalnem turnirju v Domžalah ter presenetljiva uvrstitev članske ekipe kluba v Jadransko ABA ligo leta 2004, ki je imela za posledico tudi prenovo Športne dvorane Domžale, pri kateri je aktivno sodeloval.

Kot direktor kluba pa je bil seveda najbolj vesel prvih naslovov državnih in pokalnih prvakov članske ekipe kluba v sezoni 2006/2007 ter naslov državnih prvakov članov v sezoni 2015/2016, če seveda ne omenjamo velikega števila naslovov najboljših v Sloveniji klubskih ekip v mlajših kategorijah. Ponosen pa je bil tudi na to, da je članska ekipa kluba kar 7 let zastopala Slovenijo v zelo močni konkurenci Jadranske ABA lige.

Poleg vseh tekmovalnih uspehov pa je morda največja Ladova zasluga v tem, da mu je v dolgih letih uspelo zgraditi organizacijski in strokovni koncept delovanja domžalskega košarkarskega kluba, ki je zagotovilo desetletja stabilnosti in uspehov, tako da je klub vseskozi v vrhu slovenske košarke, ima razvejano mrežo šol, na katerih deluje, predvsem organizacija mladinskega pogona pa je na izjemnem nivoju. Klub je po njegovi zaslugi postal vzor dela in sistema v slovenskem šport na sploh.

Vse to je Ladu uspelo z neverjetnim entuziazmom in predanostjo košarki. Ob tem pa moramo izpostaviti tudi dejstvo, da mu je vse to uspelo brez konfliktov, In čeprav prejema že nagrado za življenjsko delo, smo prepričani, da še ni rekel zadnje besede in bo v domžalskem košarkarskem klubu prisoten še dolga leta, saj so njegove izkušnje in znanje neprecenljivi.«

Priznanje za moštvo leta

Priznanje za moštvo leta, ki ga je prejela članska ekipa Nogometnega kluba Domžale, sta podelila župan Toni Dragar in Uroš Križanič, direktor ZŠRD.

Športnik in športnica leta 2017

Priznanja Športniku leta 2017 Janu Repasu (Nogometni klub Domžale) in Športnici leta 2017 Evi Stefanoski (Ženski košarkarski klub Celje), sta podelila župan Toni Dragar in Uroš Križanič, direktor ZŠRD.

Jan Repas je v lanski sezoni pomagal pisati uspehe članskega moštva NK Domžale, ob koncu lanskega leta pa so ga športni novinarji razglasili za najboljšega mladega nogometaša Slovenije

Eva Stefanoski je bila ena ključnih igralk slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu divizije A za mlajše članice do 20 let, ki se je od 8. 7. do 16. 7. 2017 odvijalo na Portugalskem. Slovenska košarkarska ekipa pa je na tem prvenstvu dosegla največji uspeh v slovenski ženski košarki, saj je osvojila srebrno medaljo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Vido Repanšek, Video: Miro Pivar

Tagi