Ker poslušajo s srcem, so slišali nežni glas “Na pomoč”

»Naloga gasilskih društev je veliko več kot le gašenje in reševanje v primeru požarov. V njih so ljudje našli socialno oporo in solidarno, nesebično pomoč ob vsakršni nesreči. Ko pa pomoč potrebujejo naši kolegi gasilci, svojo sočutnost odražamo tudi skozi dobrodelnost. Verjamemo, da se dobro vrača z dobrim,« so ob najavi dobrodelne akcije, ki jo bodo izvedli konec meseca marca, na svojem facebook profilu zapisali gasilci PGD Prevoje.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Prevoje so slišali nežni glas “Na pomoč”, ki sta ga izrekla Miha in Alja, šestletni sin in triletna hči njihovega gasilskega tovariša Janija, člana PGD Radomlje. Oba sta se rodila z akromatopsijo, redko okvaro, ki prizadene mrežnico. Zaradi okvare sta opredeljena kot težko slabovidna do slepa otroka z le 5% ostankom vida.

Prevojski gasilci so se odločili, da v društvu tokratno akcijo zbiranja starega papirja organizirajo zanju in celoten izkupiček donirajo malčkoma za nakup mnogih pripomočkov, ki jih potrebujeta, da lažje sledita sovrstnikom in kljub slabovidnosti segata po zvezdah.

Kontejner za papir bo stal pred gasilskim domom na Prevojah zadnji teden v mesecu marcu, t.j. od 25. 3. do 1. 4. 2019. »Istočasno lahko prispevate tudi plastične zamaške, ki jih bomo ob koncu akcije prav tako predali Mihu in Alji. Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vsak kilogram papirja, ki nam ga boste odstopili,« so še zapisali gasilci PGD Prevoje.

Seveda vas ob tej priliki tudi mi vabimo, da se pridružite plemeniti dobrodelni akciji gasilcev PGD Prevoje in pomagate s papirjem napolniti kontejner do vrha!

Vabljeni pa tudi k zbiranju plastičnih zamaškov. O akciji si lahko preberete na letaku spodaj, lokacije, kjer boste lahko oddali plastične zamaške, pa javimo naknadno.

 

 

Tagi