Kdo je ta nemarnež? Sode z odpadnim oljem odložil kar pred domžalskim kinološkim društvom

Vsi dobro vemo, da odpadki ne sodijo v naravo, ampak v zato namenjena odlagališča oziroma zbiralnice. Kljub temu pa se med nami še pojavljajo posamezniki, ki tega nočejo vedeti oziroma raje zamižijo na eno oko, kadar odpadke odložijo tja, kjer jim ni mesto. Seveda nam je ob takšnem ravnanju kristalno jasno, da to počnejo zaradi tega, da se izognejo stroškom, ki bi nastali ob oddaji odpadkov na odlagališče oziroma v zbiralnico. Vse za čim večji dobiček …

Nedolgo nazaj smo na našem portalu poročali, da je neznana oseba na območju Ten Tena v Domžalah odložila več sodov, v katerih se je nahajalo odpadno olje. Vse skupaj je razburilo nekatere občane in sprehajalce, ki so to opazili. O tem je bil takrat obveščen tudi Občinski inšpektorat, redarji pa so si tudi ogledali kraj, kjer so se nahajali odloženi sodi. Le-te je po njihovem posredovanju od tam odpeljalo podjetje, ki se ukvarja z odvozom in zbiranjem odpadnega olja. V nadaljevanju je bilo tudi ugotovljeno, da je sode z odpadnim oljem odložila neznana oseba.

So se pa Občinskem inšpektoratu s podobnim primerom ukvarjali tudi danes, saj so bili s strani policije in Javnega komunalnega podjetja Prodnik obveščeni, da je nekdo na območju Kinološkega društva Domžale odložili štiri kovinske 200 litrske sode in dva plastična 50 litrska soda, v katerih se je nahajalo odpadno olje. Redarji z Občinskega inšpektorata so si ogledali kraj, kjer so bili odloženi sodi, v nadaljevanju pa so odredili njihov odvoz. Kako in zakaj so se sodi z odpadnim oljem znašli tam, še ni znano. So pa stekli vsi postopki, da se najde neznani storilec tega dejanja.

Glede na to, da se je zgodba z nepravilno odloženim sodi z odpadnim oljem ponovila v zelo kratkem času in sicer v dvajsetih dnevih, obstaja velika verjetnost, da gre za eno in isto osebo. Po vsej verjetnosti se je ta neznana oseba odločila, da bo z letošnjim poslovnim letom pričela zmanjševati stroške poslovanja, da bo na koncu leta dobiček čim večji. Pri tem ne pomisli na to, da imajo takšni odpadki škodljiv vpliv na okolje. Odpadno olje je živilo, ki s tem, ko konča v okolju (v tleh ali v vodi), predstavlja zelo visoko organsko onesnaženje, ki ga morajo mikroorganizmi v naravi razgrajevati več let, da ni več škodljivega vpliva na naravo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Inšpektorat Občine Domžale

Tagi