Kandidaturo za domžalskega župana vložil tudi mag. Bojan Arh

Še dober mesec dni nas loči od lokalnih volitev, v tem času pa ne bo počitka za vse kandidate, ki so vložili kandidaturo za župana ali pa člane mestnih in občinskih svetov ter svetov krajevnih skupnosti, saj bo v tem času potekal volilna kampanja, v kateri bodo volivce prepričevali, da jim na volitvah oddajo svoj glas. Pestra volilna kampanja se obeta tudi v občini Domžale, saj je kandidaturo za župana vložilo že kar nekaj kandidatov, med njimi tudi mag. Bojan Arh, kandidat Stranke Alenke Bratušek. Kandidaturo je skupaj s še nekaterimi svetniškimi kandidati na domžalski volilni komisiji vložil danes dopoldan.

Občinska organizacija Stranke Alenke Bratušek Domžale združuje občane in občanke vseh generacij, ki s svojim delom, tudi prostovoljnim, že doslej prispevajo k razvoju in prijetnejšemu življenju v občini. V SAB pa so se združili, ker želijo na bolj organiziran in transparenten način prispevati k razvoju občine, ki jo imajo radi. Zato so se odločili, da na letošnjih lokalnih volitvah sodelujejo tako s kandidatom za župan Občine Domžale, kot s kandidatno listo za Občinski svet Občine Domžale.

mag. Bojan Arh

Njihov kandidat za župan je mag. Bojan Arh, rojen 7. 11. 1957 v Kranju, kjer je obiskoval tudi osnovno šolo. Srednjo šolo je obiskoval v Ljubljani, prav tako tudi Pravno fakulteto, kjer je končal magisterij znanosti. Je poročen in oče dveh odraslih otrok. Pred upokojitvijo je bil ves čas zaposlen v državni upravi, kjer je zasedal različna vodstvena delovna mesta. V svoji dolgoletni karieri je sodeloval v različnih državnih projektih. Na področju lokalne samouprave na Občini Domžale je deloval več let kot član in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (sodeloval pri uvedbi grbin okoli šol in vrtcev, v projektu odstranitve odvečne prometne signalizacije, uvajanju prevozov za otroke od doma do osnovnih šol, itd.) in bil namestnik in predsednik Občinske volilne komisije Domžale. Poleg tega je bil tudi predsednik Ženskega košarkarskega kluba Domžale. Po upokojitvi pa je aktiven predvsem kot podpredsednik Združenja SEVER Ljubljana. Je tudi predsednik Občinskega odbora Domžale Stranke Alenke Bratušek.

Na vprašanje, zakaj se je odločil, da gre v politiko, mag. Arh odgovarja: »Ker mislim, da si občanke in občani zaslužijo več in da lahko s svojim znanjem in odgovornostjo pripomorem k lepši in prijaznejši prihodnosti vseh v naši občini.«

Istočasno so vložili tudi kandidatno listo za Občinski svet Občine Domžale, na kateri so občani in občanke Občine Domžale, ki že doslej na različnih področjih življenja in dela prispevajo k razvoju ter prijetnejšemu življenju občine. Med njimi so občani in občanke, ki dobro, tudi po strokovni plati poznajo posamezna področja, saj mnogi od njih aktivno delujejo v občini že več desetletij, na področju komunalnega razvoja občine, pomoči občanom, v posameznih društvih in organizacijah, med njimi pa so tudi prostovoljci, ki skušajo s svojim humanitarnim delom blažiti stiske starejših občanov ter z različnimi aktivnostmi lepšati jeseni življenja.  Njihove izkušnje bodo dragocene tudi za naše mlajše kandidate, ki bolj poznajo problematiko svojih vrstnikov.

Poleg mag. Bojana Arha, ki je kandidaturo vložil danes, so kandidature za župana preteklih dneh že vložili aktualni župan Toni Dragar (LTD), Metod Marčun (neodvisni kandidat s podporo nekaterih strank in list), Vasilij Prašnikar (SNS) ter Alenka Resinovič – Reza (Lista Reza). Lahko pa se bo do jutri, ko je rok za oddajo kandidatur, pojavil še kakšen kandidat oziroma kandidatka.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, SAB

Komentarji uporabnikov
Tagi