Kandidaturo za domžalskega župana uradno napovedal tudi Metod Marčun

Z današnjim dnem smo stopili v volilno kampanjo pred letošnjimi lokalnimi volitvami, ki bodo potekale v nedeljo, 18. novembra 2018. Roki za oddajo kandidatur so potekli, zato je že znano, kdo vse se bo potegoval za domžalskega župana in za domžalski občinski svet. Kandidature so vložili trije kandidati in ena kandidatka, strank in list, ki se bodo potegovali za občinski svet pa je vloženih trinajst. Svojo kandidaturo za župana je včeraj uradno napovedal tudi neodvisni kandidat Metod Marčun iz Radomelj, pri tem pa so ga podprle še nekatere politične stranke.

Metod Marčun, znani podjetnik iz Radomelj, je že pet mandatov aktiven v tamkajšnji krajevni skupnosti, med njimi tri mandate kot predsednik. Kot občinski svetnik podrobno spremlja dogajanje v občini Domžale, nad dosedanjim delom občinskega vodstva pa je močno razočaran. Zato se je skupaj s svojo ekipo in podporniki odločil, da kandidira za župana Občine Domžale in sicer kot neodvisni kandidat, s podporo volivk in volivce ter s svojo listo za občinski svet. Njegovo kandidaturo so podprle tudi nekatere politične stranke in sicer SDS, NSi, SD in SMC.

Ob uradni najavi kandidature so se mu pridružili mag. Tomaž Deželak (SDS), Robert Hrovat (SDS), Peregrin Stegnar (NSi), Uroš Breznik (SD) in Robert Pečnik (SMC). Ob tem je dejal, da si vsi skupaj želijo sprememb v naši občini, ker verjame, da zmore Občina Domžale več in da lahko stvari naredijo bolje: »Povezujejo nas skupne programske točke, delimo enako vizijo razvoja naše občine, predvsem pa imamo močno voljo in željo stvari premakniti na bolje.« Ob uradni napovedi svoje kandidature je dejal, da bo kot župan Občine Domžale gradil na sodelovanju in stikih z vsemi ter na poznavanju konkretnih problemov in njihovem reševanju.

Poleg Metoda Marčuna (neodvisni kandidat s podporo SDS, NSi, SD in SMC), se bodo za župansko funkcijo potegovali še aktualni župan Toni Dragar (Lista LTD), mag. Bojan Arh (SAB) ter Alenka Resinovič (Lista Reza).

Kot smo že omenili v uvodu, se je volilna kampanja že pričela, spremljali pa jo bomo tudi na našem portalu. Prav tako bomo v skladu z uredniškimi pravili dali vsem zainteresiranim kandidatom, strankam in listam možnost, da predstavijo sebe in svoje programe.

Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar

Komentarji uporabnikov
Tagi