Kamnik v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kategoriji »mestna jedra« na drugem mestu

Vabilo k ogledu oddaje

V vseslovenski akciji v organizaciji Turistične Zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020 se je Kamnik v kategoriji »mestna jedra« prebil na drugo mesto. Zahvaljujemo se vsem, ki skrbite za urejanje našega mesta. Tekmovanje poteka vse od leta 1991, tako da bo naslednje leto jubilejni 30. izbor. V Turistični Zvezi Slovenije so se priprav nanj že lotili kar je spodbuda tudi za naše mesto.

Zaključna prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna je tokrat zaradi omejitvenih ukrepov v luči pandemije covida-19 potekala v obliki posebne prireditvene oddaje v soboto zvečer na televiziji Planet TV, v okviru katere so se predstavili prejemniki nazivov. Strokovna komisija je v okviru vseslovenske akcije v organizaciji TZS ocenjevanje opravljala od 1. avgusta do sredine septembra.

V tokratnem natečaju je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, sedem mladinskih hostlov, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti in kar nekaj Petrolovih bencinskih servisov.

Med izletniškimi kraji Priznanje za najlepše urejeno mestno jedro je prejel Črnomelj, ki mu sledita še Kamnik in Slovenj Gradec, najlepše vaško jedro ima Šmartno v Goriških brdih, za katerim sta se uvrstila še gorenjska kraja Stara Fužina in Adergas, najlepše trško jedro pa ima Črna na Koroškem, ki mu sledita zgornji trg v Šentjurju in Ribčev Laz.

Poleg kategorije »Najlepše mestno jedro« so bila po slovenskih krajih podeljena priznanja še v kategorijah med večjimi mesti, v kategoriji srednjih mest, manjših krajev, med turističnimi kraji, zdraviliškimi kraji, za najboljši kamp, glamping, mladinsko prenočišče, Naj tematsko pot ter Učno pot.

Spletno glasovanje je medtem prvo mesto za urejenost med večjimi mesti dodelilo Celju, med zdraviliškimi kraji Laškemu in med turističnimi kraji Izoli.

Avtor: ZTŠK Kamnik; Foto: Peter Podobnik

Tagi