Kako ostati doma in brati časopis

»Počasi spoznaš drobno razliko med držanjem roke in vklenitvijo duše v verigo. In spoznaš, da ljubezen ne pomeni naslanjanje in da druženje še ni varnost. Začneš spoznavati, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Začneš sprejemati poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, gladko kot odrasli in ne prizadeto kot otroci. In naučiš se graditi ceste v današnjem dnevu, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Počasi spoznaš, da tudi sonce opeče, če ga je preveč. Zato sam posadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš nekoga, da ti prinese rož. In spoznaš, da v resnici lahko vzdržiš … Da si v resnici močan in v resnici vreden.«

Veronica A. Shoffstall, ko ji je bilo 19 let. Odlomek je iz knjige Kurja juhica za najstniško dušo.

Način življenja se je temeljito spremenil in nam čez noč onemogočil stvari, ki so nam še včeraj lepšala jutra ali proste trenutke dneva. Želimo vam, da bi v teh časih ohranili mirnost in predvsem zdravje. Način, da se sprostimo, je tudi prebiranje revij z različnih področij, ki nas zanimajo. Nekateri si boste mogoče želeli obnoviti znanje tujega jezika,  drugi pa ste vajeni branja novic iz dnevnega časopisja.

Vsi, ki ste člani domžalske knjižnice, imate dostop do elektronske zbirke tudi v času, ko je knjižnica zaprta. Zbirka Library PressReader vam omogoča prebiranje tekočih izdaj več kot 6000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz vsega sveta. Skupaj več kot 120 držav in več kot 60 jezikov. Na voljo so časniki iz številnih držav, veliko število popularnih revij s področja avtomobilizma, narave, zootike, ročnih del in mnogih drugih področij.

Vstopna stran v Library PressReader kamor vnesete kraj naše knjižnice, člansko izkaznico in geslo.

Časnike in revije lahko prebirate na osebnih računalnikih, na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih z različnimi operacijskimi sistemi. Vmesnik ponuja osnovno in napredno iskanje. V naprednem iskanju se iskane besede lahko omeji na:  časnike oziroma revije iz posameznih držav ali na posamezne jezike , naslove in/ali celotna besedila prispevkov iz časnikov, določen datum ali razpon datumov in avtorja prispevkov. Zbirka se dnevno dopolnjuje. Na voljo je tudi 90 dnevni arhiv velike večine časnikov in revij. Od slovenskih časnikov sta na voljo Dnevnik in Nedeljski dnevnik.

Do zbirke lahko dostopate na naši spletni strani, kjer pod razdelkom E-knjižnica najdete e-zbirke in med vsemi izberete Library PressReader.

Na voljo so vam številne tuje revije iz različnih področij.

Ko se vam odpre spletna stran, vnesite v prvo polje knjižnico, nato številko vaše članske izkaznice ter geslo, ki ga imate za uporabo Moje knjižnice (podaljševanje gradiva). Če gesla še nimate, ste ga pozabili ali pa se srečujete s težavami pri prebiranju ali vstopu v elektronsko zbirko, nam v času zaprtosti lahko pišete na e-naslov: info@dom.sik.si. Lahko nas tudi pokličete na 051 617 058 vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro in na 031 712 491 med 14. in 18 uro prav tako od ponedeljka do petka. Z veseljem vam bomo pomagali.

Vse dobro, dokler se ne snidemo spet!

Avtor: Kristina Galun, Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi