Kako ohladiti mačko?

Čeprav na mačke gledamo kot na živali, ki znajo poskrbeti zase, vseeno kdaj potrebujejo našo pomoč. Tako jih lahko v poletni vročini doleti dehidracija, težave z dihanjem ali celo toplotni udar. Zadnjič smo za vas pripravili nasvete kako ohladiti psa, v nadaljevanju pa si preberite kako ohladiti mačko.

Večina mačk večji del dneva prespi, vendar to še ne pomeni, da vročina za njih ni nevarna. Mačke se poleti velikokrat zatečejo v kopalnico in tam ležijo v umivalniku ali celo v kopani kadi in se na ta način hladijo. Če v stanovanju nimate primerno hladnega prostora za vašo mačko, vam predstavljamo nekaj rešitev.

Ko je zunaj ekstremno vroče, naj vaša mačka miruje. Če se vam zdi, da se nikakor ne more umiriti jo namestite v zatemnjen in hladen prostor, kjer se bo počutila sproščeno in varno. V ta prostor lahko položite tudi škatlo, ki naj ima na dnu z brisačo prekrit termofor z hladno vodo. Vendar mačke nikoli se silite, da gre v škatlo.

Naslednja rešitev je da brisačo zmočite in jo za nekaj minut postavite v zamrzovalnik. Ko je brisača dovolj hladna jo dajte na tla. Če bo mačka želela se bo nanjo ulegla in na ta način ohladila. Za hlajenje pa lahko uporabite tudi hladilne blazine, ki so namenjene za pse. Več o teh blazinah si lahko preberete tukaj.

Vir: petnaturals.com

Na kakšen način še lahko ohladim mačko?

  • Svojo mačko lahko ohladite tudi tako, da jo božate z brisačo, ki je bila prej ohlajena v vodi. Vendar brisačo prej dobro ožmite.
  • Na tla položite nekaj ledenih kock s katerimi se bo lahko mačka igrala in se na ta način tudi hladila.
  • Redno skrbite za dlako. Če dlaka ni negovana in so v njej vozli, te onemogočajo kroženje zraka. Dolgodlake mačke redno češite in jim odstranjujte podlako.

Mačji sladoled

Seveda tako kot za psa, lahko tudi za mačko pripravite sladoled. Mačjo konzervo, tuno v lastnem soku ali koščke mesa, zmešajte z vodo s pomočjo električnega mešalnika tako, da dobite tekočo zmes. Zmes prelijte v model za ledene kocke in zmrznite. Ko je sladoled pripravljen ga ponudite svoji mački.

Vir: foxnews.com

Nikoli ne pozabite, da tudi mačke potrebujejo svežo vodo!

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi