Jure Andrejka na mednarodnem ocenjevanju za svoj med prejel zlato in srebrno medaljo

V okviru letošnjega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni so potekala tudi mednarodna ocenjevanja mleka, mesa ter mesnih in mlečnih izdelkov, vina, medu, sadnih sokov, pijač in embaliranih vod ter kmetijske mehanizacije in opreme. Svoj med je na mednarodno ocenjevanje prvič dal mladi domžalski čebelar Jure Andrejka, ki je prejel zlato priznanje za kostanjev med in srebrno medaljo za gozdni med.

Na ocenjevanje medu je skupno 111 vzorcev medu dalo 83 čebelarjev iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške in Črne Gore. Izmed vzorcev medu je strokovna komisija izbrala najboljše, za katere so čebelarji na sejmu prejeli priznanja. Jure Andrejka iz Domžal je prejel zlato medaljo za kostanjev med in srebrno za gozdni med.

Jure, ki kot mladi čebelar deluje v okviru Čebelarskega društva Domžale, je dal svoj med prvič na ocenjevanje že lani in sicer Čebelarski zvezi Gorenjske, kjer je prejel zlato priznanje za kostanjev med in srebrno priznanje za cvetlični med. Letos se je odločil, da svoj med odda še na mednarodno ocenjevanje, ki je potekalo v okviru mednarodnega kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni. Pravi, da je nad priznanjema, ki ju je prejel na tem mednarodnem ocenjevanju izredno vesel in ponosen. Sicer pa letošnja sezona zaradi vremena ni bila naklonjena čebelarjem, saj je medu manj. Bo pa ta toliko slajši.

Miha Ulčar; Foto: osebni arhiv Jureta Andrejke

Tagi