Jubilejno 40.  gasilsko tekmovanje za prehodni pokal Krajevne skupnosti Dob

V soboto, 1. junija 2019, je v Športnem parku Dob pri Domžalah potekalo že 40. tradicionalno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal KS Dob za članice in člane. Tako kot vsako leto so se tudi tokrat na Dobu med seboj pomerile številne gasilske ekipe iz Gasilske zveze Domžale.

PGD Dob tradicionalno vsako leto organizira gasilsko tekmovanje, ki šteje za Pokal Krajevne skupnosti Dob. Tekmovanja se je letos udeležilo 11 moških in 6 ženskih desetin, ki so izvedle po dve zaporedni vaji z motorno brizgalno. Za končni rezultat pa se je štela najboljša vaja. Že po tradiciji je tekmovanje  potekalo v Športnem parku Dob. Zmagovalne ekipe v obeh kategorijah, se pravi moški in ženski kategoriji, so prejeli pokale in medalje, najboljša moška in ženska ekipa pa sta prejela prehodna pokala.

Gasilci PGD Dob se zavedajo, da je le tehnično in fizično usposobljen gasilec, lahko dober gasilec. Zato že vrsto let v društvu veliko pozornost posvečajo tudi tekmovanjem. V Sloveniji skoraj ni gasilskega tekmovanja, na katerem ne bi vsaj enkrat zmagala desetina njihovega društva. Že v preteklosti so dosegli visoka mesta na državnih tekmovanjih v bivši skupni državi in sicer v Tjentištvu (4. mesto), v Kraljevu (2. mesto), v Zrenjaninu (2. mesto). Pri nas so mladinci postali tudi državni prvaki. Tudi na slovenskih državnih prvenstvih so se vedno uvrščali v sam vrh. Zato so do sedaj lahko našo državo zastopali na gasilskih olimpijadah v Vocklabrucku v Avstriji, v Varšavi na Poljskem, v Berlinu v Nemčiji in v Herningu na Danskem. Bili so tudi med udeleženci olimpijade v Varaždinu na Hrvaškem. Tekmovalne skupine so se domov vedno vračale z zlato tekmovalno značko. Tudi sami vsako leto organizirajo tekmovanje za Prehodni pokal KS Dob, ki je bil letos na sporedu že štiridesetič.

Po izvedbi tekmovanja se je dogajanje iz športnega parka preselilo pred gasilski dom v Dobu, kjer je v velikem prireditvenem šotoru potekala gasilska veselica, na kateri je za zabavne ritme skrbel ansambel Šepet, da pa od tam ni šel nihče lačen in žejen, pa so poskrbeli dobski gasilci. Na prireditvenem prostoru so tudi razglasili rezultate tekmovanja, najboljšim gasilskim desetinam so predsednica KS Dob Marija Ravnikar, podpredsednik GZ Domžale Tone Pavlič in predsednik PGD Dob Robert Hrovat podelili pokale in medalje.

Rezultati 40. gasilskega tekmovanja za prehodni pokal KS Dob:

  • članice: 1. DOB – A1, 2. ROVA, 3. RADOMLJE – B
  • člani: 1. ROVA, 2. DOB  -B, 3. STUDENEC

Prehodne pokale sta prejeli ekipi članice DOB – A1 in člani ROVA.

Več fotoutrinkov s tekmovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi