Jubilejna skupščina Godbe Domžale

Včeraj je v Slamnikarskem muzeju potekala že 135. skupščina Kulturnega društva Godba Domžale. Formalne točke skupščine so potekale zelo tekoče, a nekoliko slavnostno zaradi letošnjega jubilejnega leta najstarejšega domžalskega društva. Tudi zato so se godbenice in godbeniki odločili, da izvedejo tokratno skupščino kar v Slamnikarskem muzeju. Gre za del njihovega godbenega doma, ki letos prav tako praznuje in sicer 90 let.

Skupščina je potekala po predvidljivem dnevnem redu najprej z izvolitvijo delovnega predsedstva, potem pa z rednimi poročili pomembnejših nosilcev funkcij društva. Med temi sta najbolj izstopala predsednica Ana Pavlič in dirigent Damjan Tomažin. Predsednica je poudarila najpomembnejše projekte leta 2018 in se ozrla že v tekoče, jubilejno leto, zato je članice in člane prosila in povabila, da so v prihodnje čim bolj aktivni in predani društvu, da bo Godba Domžale še naprej dobro delovala. Dirigent je izpostavil nekaj programskih posebnosti minulega leta in poudaril, da je bilo leto zelo pestro, saj je godba izvedla več kot trideset nastopov, med katerimi so izstopali samostojni koncerti, snemanje in izdaja zgoščenke z Lukom Einfaltom (evfonij) in seveda tradicionalni nastopi godbe. Izpostavil je željo, da bi v bodoče godbeniki še izboljšali obisk vaj in nastopov.

Na skupščini so godbenice in godbenike pozdravili različni gostje iz društev in institucij, s katerimi Godba najbolj sodeluje. Vsi so Godbi čestitali za minulo delo in poudarili dobro sodelovanje tudi v prihodnje.

Predsednica je zatem predstavila plan dela za letošnje leto, v katerem najbolj izstopa slavnostni koncert z Leo Sirk, ki bo 17. maja in drugi projekti, ki jih letos res ne bo manjkalo.

Na koncu je častni član godbe Roman Kos, ki je hkrati tudi skrbnik muzeja, podal nekaj dejstev o zgodovini in pretresih, ki jih je doživel godbeni dom vse od odprtja leta 1929. Zelo zanimivo temo so ob zakuski vsi prisotni na skupščini nadaljevali v klubskih prostorih doma.

Spremljajte Godbo Domžale v jubilejnem letu. Verjemite, ne bo vam žal!

Avtor: Godba Domžale; Foto: Godba Domžale

Tagi