Jesenski KUL petek v znamenju kamniške dediščine

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik z veseljem sporoča veselo novico, da v petek, 11. septembra organizira dodatni, jesenski KUL petek, ki bo tokrat obarvan s kamniško dediščino. NIJZ je za dogodek že izdal pozitivno mnenje. Obiskovalci si bodo na Šutenski ulici najprej ogledali razstavo fotografij „Slikovni utrinki prazničnega Kamnika v preteklosti“, kasneje pa jih bo v parku Evropa v okviru prireditve KUL petek s promenadnim nastopom pozdravila Mestna godba Kamnik z Društvom kamniških mažoretk Veronika, plesno točko bodo imeli plesalci Folklorne skupine Kamnik, zapele pa bodo tudi ljudske pevke Predice. Za živahno pozibavanje na vašem sedežu bo poskrbel ansambel Viharniki.

Neugodne razmere in prestavitev praznovanja 50. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku na drugo leto, organizatorju niso vzele volje in želje, da v letošnjem letu pripravi razstavo fotografij „Slikovni utrinki prazničnega Kamnika v preteklosti“ na velikem razstavnem prostoru, ki se bo raztezal skozi najlepšo kamniško ulico v starem mestnem jedru – Šutno. Obiskovalce Kamnika bodo po ogledu razstave v parku Evropa s pričetkom ob 17.00 uri pozdravili mlajši in starejši folklorni plesalci, promenadni nastop Mestne godbe Kamnik z Društvom kamniških mažoretk Veronika, nastopi ljudskih plesov Folklorne skupine Kamnik, ljudske pevke Predice in ansambel Viharnik.

Organizatorji vabijo vse skupine, društva in posameznike, ki posedujejo še kakšen zanimiv material v zvezi s preteklimi DNN, da stopite z njimi v stik, saj bodo ob pripravi zbornika in še večje razstave v letu 2021 veseli kronološke, fotografske in druge dokumentacije.

Organizator prosi vse obiskovalce, da se tudi na tem KUL petku vedejo odgovorno do sebe in drugih ter dosledno upoštevajo navodila organizatorja, ki so v skladu z aktualnimi priporočili NIJZ.

Od poletja se bomo tako poslovili z zadnjim, jesenskim KUL petkom v znamenju kamniške dediščine in s postavitvijo razstave, seveda če nam bodo razmere to takrat dovoljevale.

Vabljeni na jesensko obarvani KUL petek in na ogled razstave na najlepši ulici v mestu.

Avtorica: Nina Irt/ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

 

Tagi