Izlet po dolenjskih gričih

Vodniški odsek Planinskega društva Domžale v nedeljo, 6. septembra 2020, organizira pohod po dolenjskih gričih. Na pot se bomo podali z avtobusnim prevozom. Odhod bo ob 7. uri izpred parkirišča za restavracijo Park v Domžalah.

Organiziran bo avtobusni prevoz za 30 oseb do gradu Otočec. Od tu jo mahnemo po cesti in gozdni poti proti Tolstem Vrhu. To je majhen hrib obdan z vinogradi, odličen kraj za počitek. Nadaljevali bomo mimo vasi Gaberje proti Gospodični pod Gorjanci, kjer je naš cilj. Tu najdemo izvir vode, ki nas pomladi.

Nezahtevne hoje bo okrog 5. ur brez postankov. Potrebna je kondicijska pripravljenost ter vsa običajna planinska oprema. Na Domu pri Gospodični si lahko privoščite obrok, da ne bo nahrbtnik pretežak. Povratek v Domžale bo med 17. in 18. uro.

Zaradi Covida 19 bodo veljali naslednji ukrepi: ob vstopu na avtobus bo potrebna zaščitna maska, podpis, ter telefonska številka zaradi eventualnega tveganja prenosa virusa v skupini. Ta dokument moramo hraniti še 14 dni. Med turo pa medsebojna razdalja.

Prispevek udeležencev za prevoz je 10 eur za člane PZS in 15 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu staršev prispevka ni. Prijavite se lahko popolnoma zdravi do četrtka, 3. septembra.2020, pri Jerneju Gradu – vodniku PZS, na telefonski št. 031 264 740.

V slučaju slabega vremena izlet odpade in se prestavi na poznejši datum.

Lepo vabljeni!

Luka Skočir
načelnik vodniškega odseka (www.pdd.si)

 

Komentarji uporabnikov
Tagi