Izlet na Belo peč

Planinsko Društvo Domžale vas vabimo na izlet na Belo peč. Dobimo se v nedeljo, 21. junija 2020, ob 7:00 na Kopališki 3 v Domžalah (parkirišče pri bazenu).

Z avtobusom se odpeljemo mimo Tržiča in Loma pod Storžičem do kmetije pri Tiču. Od tu se odpravimo peš po nezahtevni poti čez planino Spodnja Konjščica, kjer je še nekaj pastirskih stanov, kjer pasejo živino. Nato gremo do prostrane planine Zgornje Konjščice in kmalu prispemo do razgledne točke Bela peč. Tu je prekrasen razgled na Storžič in Kamniško Savinjske Alpe. Sestopili bomo mimo planine Javornik do Doma pod Storžičem. Do povratka na izhodišče je nato še ena ura, skupne hoje bo za pet ur.

Planinska oprema: dobri, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice, kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Za prevoz z avtobusom so obvezne maske, omejeno je tudi število udeležencev na 30! Prispevek udeležencev za prevoz je 10 eur za člane PZS in 15 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu staršev prispevka ni.

Obvezna prijava najkasneje do četrtka, 18. junija 2020, pri Jerneju Gradu, vodniku PZS, na telefon 031 264 740.

V primeru slabega vremena izlet odpade.

Lepo vabljeni!

Avtor: Luka Skočir, načelnik vodniškega odseka; Foto: PD Domžale

Tagi