Iz posledic nedavne ujme bo nastala letna učilnica

Počitnice se neizbežno iztekajo, saj bo čez štirinajst dni ponovno zazvonil šolski zvonec, ki bo naznanil začetek novega šolskega leta, ki ga šolarji že nestrpno pričakujejo. Šolske učilnice, ki so dobra dva meseca samevale, pa bo ponovno napolnil otroški vrvež. Učence Osnovne šole Dragomelj bo letos pričakala novost – nova učilnica na prostem, za kar so tik pred začetkom šolskega leta poskrbeli gasilci PGD Pšata – Dragomelj.

Ob enem izmed letošnjih poletnih neurij je v gozdičku ob Osnovni šoli Dragomelj podrlo dva hrasta, ki sta popustila pod silo močnega vetra. Pospravljanja podrtih dreves so se lotili gasilci PGD Pšata – Dragomelj, ki so se z vodstvom šole dogovorili, da ju ne bodo samo razžagali in pospravili, ampak bodo njune dele uporabili za letno učilnico na prostem, s katero bodo popestrili šolsko okolico in hkrati dodali zanimiv inovativni izkustveni učni prostor za otroke na prostem.

In tako bo iz posledic nedavne ujme nastala letna učilnica, kjer bodo lahko učenci ob lepem vremenu v času pouka izvajali različne učne vsebine, v prostem času pa bodo lahko tam posedeli, se pogovarjali in opazovali spreminjanje narave okoli sebe.

Pa naj še reče kdo, da se ne da iz vsake stvari potegniti nekaj dobrega in koristnega.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Pšata – Dragomelj

Komentarji uporabnikov
Tagi