IV. izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale se je na Murterju poklonila preminulim gasilcem

V poklicni gasilski enoti CZR Domžale gasilci delujejo v štirih izmenah. Poleg tega, da večino časa na delovni izmeni preživijo skupaj, pa se pogosto podajo tudi na kakšne skupne športne in družabne aktivnosti. Skupno druženje izven delovnega časa je namreč zelo pomembno za krepitev medsebojnih vezi in vodi k večji povezanosti v boljšo skupno celoto.

Te dni se je na skupni krajši oddih podala IV. izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo vodi Bogdan Potočnik. Letos so se podali v Tisno, ki se nahaja na otoku Murterju na Hrvaškem, kjer bodo poskušali ujeti še zadnje letošnje poletno-jesenske utrinke. Ker so vsi v prvi vrsti gasilci tudi s srcem, so med obiskom otoka obiskali tudi spomenik, ki je posvečen preminulim gasilcem z Murterja, ki so leta 2007 na Kornatih preminuli v največji gasilski tragediji v zgodovini hrvaškega gasilstva.

Potočnik nam je povedal, da se jim je zdelo prav in primerno, da se med obiskom Murterja poklonijo umrlim gasilcem, ki so tragično preminuli v hudem požaru. K spomeniku so položili tudi spominsko ploščo, na kateri so podatki njihove gasilske enote in izmene.

30. avgusta 2007 je na otoku Kornat pod Velikim vrhom na zahodni strani otoka prišlo do največje gasilske tragedije v zgodovini hrvaškega gasilstva. Zaradi požara so s helikopterjem poslali na Veliki Kornat ekipo trinajstih gasilcev, ki jih je na pobočju zajel ogenj in so v njem zaradi zadušitve in opeklin umrli, preživel je edino eden gasilec. V spomin na preminule gasilce so kmalu po tragediji postavili spomenik v obliki dvanajstih velikih križev tudi na Kornatih, kjer so preminuli.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: IV. izmena CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi