Investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu ter izgradnja sekundarne kanalizacije v Krtini

Na področju sanacije in izgradnje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja je v letu 2020 na območju občine Domžale načrtovanih več kot dvajset investicij v skupni vrednosti 3 milijone evrov. Trenutno se izvajajo investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu ter izgradnja kanalizacije v Krtini 47 – 48 B.

Po dokončani gradnji kanalizacije na območju Krtine v naseljih Dolenja vas, Brezje pri Dobu in Studenec v preteklih letih je bilo potrebno izgraditi še nekaj manjkajočih kanalov. Na Občini Domžale so nam v zvezi z omenjenim projektom v Krtini povedali, da projektna dokumentacija predvideva izgradnjo manjkajočega fekalnega kanala v dolžini 290 metrov. Skupaj s projektom fekalne kanalizacije se izvaja obnova vodovoda, vključno z obnovo vodovodnih hišnih priključkov.

“Dela na kanalizaciji in vodovodu bodo zaključena v mesecu februarju 2020. Namero za vgradnjo telekomunikacijskih povezav (optični kabel) je izrazilo podjetje Telekom Slovenije, ki bo dela predvidoma izvajalo v mesecu marcu. Po tem sledi ureditev in priprava spodnjega ustroja cestišča ter asfaltiranje. Izvajalec investicijsko vzdrževalnih del je podjetje ELICOM d.o.o., vrednost del pa znaša 174.876,15 evrov brez DDV,” so še povedali na Občini Domžale.

Miha Ulčar; Foto: JKP Prodnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi