Informativni bilten Občine Domžale 2020

Drage občanke, dragi občani!

V zadnjih tednih smo vsi zagotovo dodobra spoznali našo občino. Prišli smo do spoznanja, da smo prav mi, občani tisti, ki ustvarjamo njeno dušo. Mi smo tisti, ki ustvarjamo okolje v katerem bivamo in ravno zaradi tega si neizmerno želim, da so Domžale živahen prostor, ki ponuja možnost razvoja na različnih področjih, prostor, ki bo prijeten za bivanje, s širokim spektrom dogodkov in aktivnosti.

Ob pregledu biltena, ki je pred vami, sem se sam šele dobro zavedal, kako hitro je minilo zadnje leto in koliko stvari, dogodkov in situacij se je v tem času zgodilo. Ideja zanj je nastala med obiskom naše pobratene občine Koprivnica na Hrvaškem, s katero smo v stikih že več desetletij. Ob njihovem občinskem prazniku vedno organizirajo proslavo, hkrati pa s svojimi občani in občankami delijo tudi informacije o vsem dogajanju v zadnjem letu. Kot primer dobre prakse smo se tako tudi v Domžalah odločili, da vam skozi informativni bilten predstavimo naše delovanje v zadnjem letu. V njem najdete vse dogodke, praznovanja, investicije; skratka vse napredke iz različnih področij. Verjamem, da je to ena izmed dobrih praks, s katero bomo nadaljevali tudi v prihodnosti in bo postala del tradicionalne počastitve obletnice naše občine.

Kljub vsem načrtovanim projektom in predvidenim dogodkom, ki sem se jih neizmerno veselil, pa je na naš vsak dan v zadnjih dveh mesecih zagotovo imel izredno velik vpliv že nič kolikokrat omenjeni virus. Marsikaj načrtovanega se je tako za nekaj časa postavilo na stranski tir in čaka na primernejši čas. Najpomembnejša v teh trenutkih je bila naša odzivnost in razumno ravnanje, v skrbi, da v čim večji meri zagotovimo varnost in zdravje vseh nas. Na tem mestu zagotovo ponovno velik hvala vsem zaposlenim v Zdravstvenem domu Domžale, vsem vključenim v CZ Občine Domžale, Rdečemu križu, prostovoljcem, zaposlenim v domovih za upokojence, skavtom in tabornikom, ki ste s svojo strokovnostjo in požrtvovalnostjo prispevali k boljšemu jutri. Hvala vsem donatorjem, zaposlenim v podjetjih in tudi tistim, ki ste delo opravljali doma. Hvala tudi vam, drage občanke in občani za upoštevanje priporočil in odlokov. Pot do uspeha je plod solidarnosti, potrpežljivosti in razumevanja in tega v naši občini zagotovo ni primanjkovalo.

Dragi občani, dragi prijatelji! Naša občina je prijetna in topla gospa v zlatih šestdesetih letih. Še enkrat vam izrekam iskrene čestitke ob našem preteklem prazniku! Mi se bomo še naprej trudili, da bomo prostor zadovoljnih ljudi in vemo, da nam bo z vašo pomočjo tudi to vedno znova uspevalo.

župan, Toni Dragar

Bilten si lahko ogledate tukaj.

 

Tagi