In vendar se je premaknilo. Zgodba iz centra Domžal, ki je razburjala, je dobila epilog – količke

Aprila letos smo na našem portalu objavilo zgodbo iz centra Domžal, za katero se ni vedelo, kdo pije in kdo plača. V omenjeni zgodbi je naš bralec predstavil problematiko v zvezi s prehodom, ki se nahaja pri stanovanjsko poslovnem objektu SPB-II, na Ljubljanski cesti v Domžalah. Zgodba je te dni dobila epilog. Prehod, ki je v osnovi namenjen intervencijski poti, je dobil količke. S tem je sedaj v zadovoljstvo in večjo varnost tamkajšnjih stanovalcev vožnja skozi prehod onemogočena.

Po besedah našega bralca, ki se je aprila s pismom obrnil na nas, je bil omenjen prehod, ki služi intervencijski poti, mnogo let zaprt z betonskimi koriti. Ta so bila postavljena tam vse do velikega požara v stolpnici na Ulici Matije Tomca 2. V nadaljevanju je prehod ostal odprt, kar je pomenilo, da se je skozi njega dnevno valilo večje število avtomobilov. Bralec je takrat še izpostavil, da je prehod izjemno ozek, v njem pa se istočasno ne moreta srečati avto in recimo mamica z otroškim vozičkom.

Še večji problem pa je nastal takrat, ko se je na Župančičevi ulici spremenil prometni režim. Takrat se je zaradi enosmernega prometa na Župančičevi ulici povečala vožnja skozi ta ozek prehod. S tem, da skozi ta prehod poteka dvosmerni promet. V nadaljevanju so tam narisali, da gre pri prehodu za intervencijsko pot, kar so kasneje označili še s tablami. Pa tudi to žal ni zaleglo.

Zgodba je v zadovoljstvo in večjo varnost tamkajšnjih stanovalcev te dni dobila epilog, saj je tamkajšnji upravnik prehod zaprl s količki. Prehod bo sedaj služil izključno intervencijski poti ter pešcem in kolesarjem.
Po besedah našega bralca so količki, ki zapirajo prehod, te dni presenetili številne voznike, ki so morali obračati in pot nadaljevati drugje. Pri tem so opazili, da je veliko voznikov takšnih, ki sploh niso tamkajšnji stanovalci, ampak iz drugje. Omenjen prehod pa je mnogim služil kot bližnjico.

Nam je pa naš bralec še zaupal, da stanovalci razmišljajo, da bi bližnjem parkirišču postavili zapornico, saj nimajo kje parkirati svojih vozil. Ob tem je dodal, da kljub temu, da mlini meljejo počasi, upajo, da se bo tudi ta njihova želja nekoč uresničila.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralec

 

Tagi