HOFERjeva potujoča posvetovalnica v Lukovici osveščala o raku dojk in prostate

Zdravje je največja vrednota, preventivni ukrepi in pravočasno odkrivanje sprememb so lahko ključni, še posebej pri boleznih, kot je rak. Ker pogosto nimamo časa ali možnosti za zaupen preventivni posvet, so pri podjetju HOFER svojim sodelavkam in sodelavcem v Lukovici s potujočo posvetovalnico »SKUPAJ.ZDRAVI.« pripeljali strokovnjaka kar v neposredno bližino dela.

Potujoča posvetovalnica, ki so jo zasnovali v sodelovanju s slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna, je ob koncu oktobra obiskala sedež uprave podjetja HOFER v Lukovici. Tamkajšnje sodelavke in sodelavci so se na lastno željo udeležili brezplačnega posveta z zdravnikom s področja onkologije, ki jim je predstavil pomen zdravega načina življenja in samopregledovanja ter presejalnih programov, na modelu pa jim je prikazal tudi pravilen postopek samopregleda.

Večina udeležencev je izpostavila, da so se prvič udeležili posveta in se podrobneje seznanili z načini samopregledovanja. Potujoča posvetovalnica je bila zasnovana v okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu SKUPAJ.ZDRAVI. z namenom, da doseže vse HOFERjeve zaposlene ter jim vse do konca novembra tako omogoči individualni posvet v različnih krajih po Sloveniji.

Pri podjetju HOFER se zavedajo, da mora biti skrb za zdravje prioriteta vse dni v letu. To uresničujejo z izvajanjem celostnega programa promocije zdravja na delovnem mestu. Svojim sodelavcem tako vsak dan zagotavljajo sveže sadje in zelenjavo ter jim omogočajo brezplačno udeležbo na izbranih športnih dogodkih. Tistim, ki so pri podjetju že več let, HOFER med drugim omogoča tudi koriščenje »sabbaticala« – daljše odsotnosti z dela. Ta čas lahko izkoristijo zase, za svojo družino in vse tiste stvari, ki jim veliko pomenijo.

Miha Ulčar; Foto: Hofer

Tagi