Zakaj moj pes je zemljo?

Psi imajo ponavadi zelo pestre dneve, polne različnih aktivnosti. Če jih ne zaposlimo mi, se bodo vsekakor sami. Zadnjič smo si skupaj pogledali razloge zakaj pes je travo. Danes pa si poglejmo kaj je razlog, da je zemljo.

Za to, da naš pes je zemljo je seveda lahko ogromno razlogov. Strokovnjaki pravijo, da je povsem normalno, če naš pes občasno poje malo zemlje. S tem naj bi raziskoval svet in spoznaval vse okoli sebe.

Ko naš pes zemljo je zelo pogosto in v večjih količinah to lahko kaže na težave. Na to kako resne so težave pa lahko kaže tudi apetit psa pri njegovi hrani. Ena od težav je lahko motnja hranjenja. Prav ste prebrali, tudi psi imajo lahko motnje pri prehranjevanju. Ta motnja se imenuje Pica. To je bolezen pri kateri pes pogosto je stvari, ki niso hrana (leseno pohištvo, igrače, oblačila, kovinski predmeti …). Ta bolezen lahko kaže na to, da našemu psu primanjkuje vitaminov ali celo namiguje na anemijo, diabetes in poškodbo možganov. Če se to pojavlja pri vašem psu je nujen obisk veterinarja.

Psi pa se z zemljo lahko prehranjujejo, ker jim primanjkuje določenih hranil ali imajo razdražen želodec in ga želijo na tak način pomiriti. V obeh primerih zamenjajte hrano in poiščite tako, ki bo bolj odgovarjala vašemu psu. Zemlja načeloma ni škodljiva, če jo pes je. So pa nevarne stvari, ki se lahko v njej nahajajo. To so razne kemikalije in pesticidi.

Vir: kuzek.si

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi