Skrivnosti, ki bi vam jih rada povedala vaša mačka

Mačka ima drugačen način komuniciranja kot na primer pes. Vedno pa nam s svojim vedenjem nekaj želi sporočiti. Za vas smo zbrali nekaj ”skrivnosti”, ki bi vam jih rada povedala vaša mačka.

Predem, a to ne pomeni vedno, da sem srečna

Mačko, ki prede po navadi povezujemo s tem, da je srečna vendar temu ni vedno tako. Predenje lahko pomeni tudi, da je živčna, jo nekaj boli ali vas s tem želi sporočiti, da je lačna.

Tako kot se ljudje smejimo pa to ne pomeni vedno, da smo veseli tako tudi mačka tega ne sporoča vedno s predenjem. Pri ljudeh nasmeh lahko pomeni tudi zadrego ali da nekaj hočejo.

S hrano dobim tekočino

Veliko mačk popije zelo malo. Tako je zelo dobro, če svoji mački ponudimo tudi vlažno hrano. Ne glede na vse pa naj ima vedno na voljo svežo vodo.

Človek, tebi mijavkam

Mladički mijavkajo takrat, ko iščejo oziroma potrebujejo pozornost. Odrasla mačka načeloma mijavka zelo redko. Za komunikacijo z drugimi mačkami mijavkanja ne uporabljajo. Njihovo mijavkanje je namenjeno ljudem.

To, da ti kažem trebuh ne pomeni, da želim božanje

Mačka, ki kaže trebuh se je dala v tak položaj zato, da vam pokaže da se v vaši bližini počuti sproščeno. Z izkušnjami pa boste ugotovili ali ji paše tudi božanje po trebuhu ali ne.

V tebi vidim veliko nesposobno mačko 

Avtor knjige Cat Sense Dr. Jack Bradshaw je prepričan, da mačke v ljudeh vidijo velike nesposobne mačke, ki jim želijo pomagati pri čiščenju, lovu in hranjenju.

Vedno te prepričujem, da sem lačna čeprav nisem

Mačke obvladajo pretvarjanje sploh pri hrani. Zelo dobro znajo pokazati, kako zelo so lačne, čeprav v resnici sploh niso. Lastniki bodite zelo previdni, saj se mačke lahko zelo hitro zredijo. Prekomerna telesna teža lahko vodi v sladkorno bolezen, srčno-žilne bolezni in celo raka.

Moj vid je moja moč

Mačka ima zelo občutljiv vid, zato se velikokrat zagledajo v neko stvar. Videle naj bi celo vzorce na ptičjem perju in rastlinah.

Vir:deloindom.delo.si

Karin Božič Zupančič

 

Tagi