Recepti za pasje trening priboljške

Prihaja pomlad in z njo tudi pasji mladički. Mladički potrebujejo trening, da se naučijo obnašanja in odrastejo v lepo vzgojene pse. Treniranje psov s pozitivno motivacijo pa je en od najboljših načinov vzgoje. Danes smo za vas pripravili nekaj receptov za trening priboljške, nad katerimi bo pasji mladiček navdušen in z veseljem sodeloval pri učenju. Super je, če te priboljške dobi le takrat, ko trenirata, saj se jih drugače lahko naveliča in ne bodo dovolj velika motivacija.

Priboljški z arašidovim maslom in banano

  • 1 skodelica brezglutenske moke ali polnozrnate moke
  • 1/2 skodelice arašidovega masla (primernega za pse!)
  • 1 banana

V posodo položite banano in jo z vilico pretlačite, dodajte arašidovo maslo in dobro premešajte. Nato dodajte še moko in vse skupaj dobro premešajte, da iz sestavin dobite ”testo”. Testo dobro razvaljajte, oblikujte v priljubljene oblike in vse skupaj položite na pekač obložen s peki papirjem. Pečico ogrejte na 175 stopinj in priboljške pecite od 10 do 15 minut oziroma do zlato rjavih robov.

Nasvet: Priboljške naredite čim manjših oblik, da jih bo lahko pes hitro pojedel.

Priboljški z borovnicami in slanino

  • 2 skodelici polnozrnate moke
  • 1/4 lanenih semen
  • 1/2 ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica borovnic
  • 2 – 3 trakovi slanine
  • 0,5 l vode ali mleka (navadnega ali mandljevga)

Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač za obložimo s peki papirjem. Slanino prepražimo, odcedimo in pustimo, da se ohladi na papirnati brisači. Ko se ohladi jo zdrobite na čim manjše koščke. Borovnice dobro pretlačite v majhni skledi z vilicami. Nato v veliki skledi zmešajte moko, laneno seme, ovsene kosmiče in slanino. Dodajte pretlačene borovnice. V zmes počasi dodajajte mleko ali vodo in mešajte, dokler se masa ne spremeni v testo.
Na pomokani površini razvaljajte testo in oblikujte v priljubljene oblike ter položite na pekač. Priboljške pecite 25-30 minut oziroma do rahlo zlatorumeno barve.

Priboljški s sladkim krompirjem in sadjem

  • 2 1/2 skodelici polnozrnate moke
  • 1 srednje velik sladek krompir (olupljen, kuhan na pari in pretlačen)
  • 1/4 skodelice jabolčne čežane (nesladkane!)
  • 2 jajci

Pečico segrejte na 175 stopinj. Vse sestavine zmešajte v veliki skledi, dokler iz njih ne nastane testo. Testo položite na dobro pomokano površino, razvaljajte in oblikujte v poljubne oblike. Priboljške pečemo približno 30-40 minut oziroma do zlato rumene barve.

Dober tek kosmatinček!

Karin Božič Zupančič

 

Tagi