Recepti za pasje trening priboljške
Prihaja pomlad in z njo tudi pasji mladički. Mladički potrebujejo trening, da se naučijo obnašanja in odrastejo v lepo vzgojene pse. Treniranje psov s pozitivno motivacijo pa je en od najboljših načinov vzgoje. Danes smo za vas pripravili nekaj receptov za trening priboljške, nad katerimi bo pasji mladiček navdušen in z veseljem sodeloval pri učenju. Super je, če te priboljške dobi le takrat, ko trenirata, saj se jih drugače lahko naveliča in ne bodo dovolj velika motivacija.
Priboljški z arašidovim maslom in banano
- 1 skodelica brezglutenske moke ali polnozrnate moke
- 1/2 skodelice arašidovega masla (primernega za pse!)
- 1 banana
V posodo položite banano in jo z vilico pretlačite, dodajte arašidovo maslo in dobro premešajte. Nato dodajte še moko in vse skupaj dobro premešajte, da iz sestavin dobite ”testo”. Testo dobro razvaljajte, oblikujte v priljubljene oblike in vse skupaj položite na pekač obložen s peki papirjem. Pečico ogrejte na 175 stopinj in priboljške pecite od 10 do 15 minut oziroma do zlato rjavih robov.
Nasvet: Priboljške naredite čim manjših oblik, da jih bo lahko pes hitro pojedel.
Priboljški z borovnicami in slanino
- 2 skodelici polnozrnate moke
- 1/4 lanenih semen
- 1/2 ovsenih kosmičev
- 1 skodelica borovnic
- 2 – 3 trakovi slanine
- 0,5 l vode ali mleka (navadnega ali mandljevga)
Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač za obložimo s peki papirjem. Slanino prepražimo, odcedimo in pustimo, da se ohladi na papirnati brisači. Ko se ohladi jo zdrobite na čim manjše koščke. Borovnice dobro pretlačite v majhni skledi z vilicami. Nato v veliki skledi zmešajte moko, laneno seme, ovsene kosmiče in slanino. Dodajte pretlačene borovnice. V zmes počasi dodajajte mleko ali vodo in mešajte, dokler se masa ne spremeni v testo.
Na pomokani površini razvaljajte testo in oblikujte v priljubljene oblike ter položite na pekač. Priboljške pecite 25-30 minut oziroma do rahlo zlatorumeno barve.
Priboljški s sladkim krompirjem in sadjem
- 2 1/2 skodelici polnozrnate moke
- 1 srednje velik sladek krompir (olupljen, kuhan na pari in pretlačen)
- 1/4 skodelice jabolčne čežane (nesladkane!)
- 2 jajci
Pečico segrejte na 175 stopinj. Vse sestavine zmešajte v veliki skledi, dokler iz njih ne nastane testo. Testo položite na dobro pomokano površino, razvaljajte in oblikujte v poljubne oblike. Priboljške pečemo približno 30-40 minut oziroma do zlato rumene barve.
Dober tek kosmatinček!
Karin Božič Zupančič