Recepti za pasje piškote
Prihajajo prazniki in z njimi razni piškoti in ostale sladice. No … Ne pozabite tudi na vašega psa, ki se bo svojih piškotov zagotovo zelo razveselil. Če sami radi kaj spečete, smo za vas pripravili nekaj receptov za slastne pasje piškote. Vaš pes vam bo zagotovo zelo hvaležen.
Arašidovi hrustjavčki
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 2 lončka polnozrnate moke
- 0,5 lončka ovsene kaše
- 2 čajni žlički cimeta
- 0,5 lončka arašidovega masla
- 0,5 lončka vode
- 0,5 lončka piščančje juhe
V pravi posodi zmešamo polnozrnato moko, ovseno kašo ter cimet. V drugi posodi zmešamo arašidovo maslo, vodo in piščančjo juho. Drugo posodo postavimo v mikrovalovko za 15 do 30 sekund, da iz sestavin nastane gladka zmes. Nato vsebino iz druge posode zmešamo z suhimi sestavinami iz prve posode in vse skupaj zgnetemo v testo.
Testo oblikujemo v poljubne majhne oblike in zložimo na pekač, ki je obložen s peki papirjem. Vse skupaj damo nato v pečico in pečemo približno 15 minut na 160 stopinj.
Goveji piškotki
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 3,5 lončka ajdove moke
- 1,5 lončka ovsenih kosmičev
- 0,5 lončka mlete govedine
- 0,25 lončka olivnega olja
- 1 lonček vode
- majhen ščepec soli
- 1 jajce
Vse sestavine zmešamo skupaj v eni posodi ter jih dobro pregnetemo. Testo, ki smo ga dobili zvaljamo in oblikujemo v poljubne oblike. Piškote nato položimo na pekač in jih pečemo približno 30 minut na 190 stopinj.
Bananini prigrizki
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 3 lončke ovsene kaše
- 1,25 lončka moke
- 2 jajci
- 0,25 lončka olja
- 0,5 lončka medu
- 0,5 lončka mleka
- 2 pretlačeni banani
V posodi najprej zmešamo olje, med, mleko in banane, nato dodamo še moko ter ovsene kosmiče. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Maso nato vlijemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem in pečemo približno 25 minut na 160 stopinj. Ko se spečeni piškot ohladi, ga razrežemo na manjše koščke.
Vsi te recepti so zdravi, vendar ne pozabite, da so priboljški lahko zelo redilni za naše psa, zato mu jih dajajte v manjših količinah. Pozorni bodite tudi na to, če je na kakšno od sestavin vaš pes alergičen.
Avtor: Karin Božič Zupančič