Prvo domžalsko pasje igrišče je odprto

V soboto, 15. junija 2024, se je na Viru pri Domžalah odprlo prvo občinsko pasje igrišče.

Občina Domžale je lani začela z ureditvijo pasjega igrišča v bližini kolesarskega poligona Kolo’voz na Viru. Glavni namen te investicije je občanom in njihovim psom zagotoviti večji ograjen prostor za socializacijo psov z drugimi psi in njihovimi lastniki ter za varno in sproščeno igro štirinožcev. Vrednost projekta je znašala 53.710,04 evra z DDV.

Županja Občine Domžale mag. Renata Kosec je ob odprtju prvega pasjega igrišča v domžalski občini izrazila zadovoljstvo, da bodo imeli štirinožci sedaj možnost prosto tekati, se igrati in družiti v varnem okolju. V imenu Krajevne skupnosti Vir je predsednik Marko Bergant izrekel zahvalo Občini Domžale, saj je odprtje pasjega igrišča uresničitev dolgoletnih želja krajanov in zaželel, da bi pasje igrišče dobro služilo tako krajanom kot drugim obiskovalcem s pasjimi ljubljenčki. Ob tem je dodala, da Občina Domžale že preučuje možnosti za umestitev pasjega igrišča tudi v središču Domžal, da bi takšen prostor ponudili tudi v urbanem območju.

Pasje igrišče Vir so zasnovali v biroju Hafner Arhitekti. Vodja projektiranja, Benjamin Hafner, je poudaril, da igrišče povzema obstoječo strukturo okoliške naravne krajine in hriba, zato nova ureditev v prostoru deluje naravno in nevsiljivo. Ograjeno pasje igrišče Vir se razteza na površini 1.000 m². Na igrišču je urejen hribček s klopmi in pasjim tunelom ter poglobljen pasji amfiteater. Igrišče obdaja zelenica s pasjim vohalnim kotičkom. Senco bo v poletnih dneh poleg dreves nudila tudi nadstrešnica na vhodu, do katerega vodi drevored.

Karin Božič Zupančič; Foto: Rok Majhenič, Občina Domžale

 

Tagi