Potovanje s psom na hrvaške otoke

Prihaja sezona dopustov in potovanj s hišnimi ljubljenčki, zato smo preverili kakšna so pravila za prevoz psov in drugih živali z ladjami in trajekti hrvaške Jadrolinije. 

Na trajektih in ladjah hrvaškega ladjarja Jadrolinija je dovoljen prevoz hišnih ljubljenčkov (psov, mačk, ptic in drugih majhnih živali), vendar se lahko prevažajo le na odprti palubi. Izjemoma se v notranjih prostorih lahko prevažajo mali hišni ljubljenčki, ki so v torbah največje dimenzije 45 x 35 x 25 cm, z nepremočljivim dnom in njihova teža skupaj s torbo ne sme presegati 8 kg. Torba pa mora biti nameščena pod sedežem ali v naročju.

Lastniki oziroma spremljevalci hišnih ljubljenčkov prevzemajo polno odgovornost za potovanje ljubljenčkov in jim morajo zagotoviti hrano, pijačo, higieno ter vse druge potrebščine. Prav tako so odgovorni za morebitno škodo, ki bi jo njihovi ljubljenčki povzročili potnikom, posadki ali ladji. Hišni ljubljenčki med prevozom ne smejo predstavljati nevarnosti ali motenj za ostale potnike.

Prevoz malih hišnih ljubljenčkov je brezplačen, medtem ko je za ostale kategorije hišnih ljubljenčkov prevoz s katamarani prepovedan.

Karin Božič Zupančič; Foto: Photo by Doug Brown (pexels.com)

 

Tagi