Pes rešil družino pred požarom

Začnimo novo leto z eno res lepo zgodbo. To, da so psi neverjetni, že vemo. Velikokrat za ljudi žrtvujejo celo svoje življenje. Potepuški pes po imenu Butter je postal pravi junak in hkrati ponovno našel svojo pravo družino. 

Družina je pred časom potepuškemu psu Butterju ponudila zavetje, ki je bilo narejeno pred njihovim domom. V to zavetje pa so vgradili tudi toplotno svetilko, ki je psička grela. No in ravno ta je žal povzročila požar.

Ko so Charity Golloway in njena dva otroka že spali, je izbruhnil požar. Kuža Butter je takoj zaznal, da je nekaj narobe, šel do okna spalnice in tam neumorno lajal, da je zbudil družino. Torej, če ne bi bilo junaškega psička, bi se lahko zgodilo tudi najhujše. Sin je uspel z vrtno cevjo pogasiti požar in tako je na srečo dom družine Golloway utrpel le manjšo škodo.

Seveda so vsi prebivalci govorili o tem junaškem dejanju. Lokalna gasilska enota pa se je odločila, da zgodbo in fotografijo psička objavi na družabnih omrežjih. Tako je psička prepoznala njihovega dolgo izgubljenega psa, ki mu ni bilo ime Butter ampak Cooper.

Družina katero je Cooper rešil je bila ob njegovem odhodu malo žalostna, a hkrati vesela, ker se vrača k svoji pravi družini. V zahvalo pa so mu pripravili obilen zrezek.

Vir: mojpes.com

Karin Božič Zupančič

 

Tagi