Pasme psov, ki so primerne za družine z otroki

Naj že takoj na začetku poudarimo, da pes lahko brezskrbno živi z majhnim otrokom, če sta obadva pravilno vzgojena. Torej, da otrok ve kako se dela s psom in da le ta potrebuje tudi svoj čas in mir. Zagotovo pa je nekaj najlepšega, ko otrok odrašča s svojim najboljšim prijateljem – psom. V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj pasem, ki naj bi bile po besedah Ameriške kinološke zveze, primerne za družine z majhnimi otroki. 

Labradorec

Ena najbolj priljubljenih pasem psov poleg zlatih prinašalcev. So zelo prijazni, učljivi in potrpežljivi.

Foto: Pixabay

Zlati prinašalec

Tako kot labradorec je tudi zlati prinašalec pasma primerna za družine. Zlati prinašalci so zelo inteligentni in učljivi. Velikokrat jih vidimo tudi v različnih kinoloških disciplinah. Uporabljajo se tudi za reševalne pse.

Foto: Pixabay

Buldog

Ta pasma je odlična družba za otroke. Svoji družini so zelo zvesti ter umirjeni in prijazni. No, ne smemo pozabiti, da vas bodo znali tudi nasmejat.

Foto: Alain Audet / Pixabay

Mops

Pes z velikim karakterjem v majhnem telesu. Nenehno si želi biti nekje blizu svojih ljudi in jim ustreči. Glede življenjskega okolja so zelo prilagodljivi.

Foto: Stefan Glazer / Pixabay

Beagle

Beagle je zelo radovedna, inteligentna in obenem zelo prijateljska pasma. Vsak dan vas bo prisilila v rekreacijo, saj imajo veliko energije. Nega takega psa je zelo nezahtevna.

Foto: Andrey_and_Lesya / Pixabay

Irski seter

Pasma primerna za aktivne družine. Irski setri imajo veliko energije ob tem pa so tudi zelo učljivi in prijazni.

Foto: Mr_Incognito_ / Pixabay

Bruseljski grifon

Ta pasma od lastnikov pričakuje veliko interakcije, aktivnosti in mentalne zaposlitve. Njegova majhna velikost je zagotovo zelo primerna za družine, ki živijo v mestu. Vendar ne pozabite, da ima tudi majhen kužek veliko energije.

Foto: PublicDomainPictures / Pixabay

Francoski buldog

Ena najbolj priljubljenih majhnih pasem. Francoski buldogi so igrivi in zelo pametni.

Foto: Mylene2401 / Pixabay

Novofundlandec

Novofundlandec je prikupen, zvest in inteligenten življenjski sopotnik. Je tudi zelo potrpežljiv, kar je zagotovo ena največjih prednosti.

Foto: 4598242 / Pixabay

Škotski ovčar

Pasma, ki je rada veliko v naravi. Premore veliko ljubezni in je zelo zvesta in čuteča.

Foto: Светлана Грачева / Pixabay

Vir: mojpes.si

Karin Božič Zupančič

Tagi