Pasme psov, ki obožujejo vodo

Tako kot mi se tudi naši kosmatinci radi ohladijo v vodi. No, nekateri zelo radi, spet drugi pa ne želijo niti blizu vode. Nikoli pa psa ne silite naj gre v vodo! Za vas smo pripravili nekaj pasem, ki imajo že v ”genih” zapisano, da obožujejo vodo.

Novofundlandec

Pasma novofundlandec izhaja iz Kanade in je znana predvsem po reševanju iz vode. Pasma je tudi zelo močna in se je uporabljala tudi kot vlečni pes. Kljub svoji velikoti pa je ta pasma znana po svojem mirnem karakterju in je primerna za družinsko življenje. Seveda pa se je potrebno zavedati, da tako kot drugi psi tudi ta potrebuje zadostno količino aktivnosti.

Labradorec

Zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih pasem, ki jih imajo družine. Vzrejeni so bili za lov na divjad, ki je v vodi. So odlični plavalci in obožujejo prinašanje igrač iz vode. Labradorce danes uporabljajo tudi za reševanje pogrešanih ter pomoč invalidnim osebam.

labradorbuddy.com

Pudelj

Ime pudelj pomeni: ”tisti, ki se igra v vodi”. Beseda pa izvira iz nemščine. Ti psi obožujejo vodo in so zelo inteligentni, zato jih je lahko naučiti skoraj marsikaj.

Portugalski vodni pes

Že samo ime pasme nam pove, da pasma obožuje vodo. Portugalski vodni pes izhaja iz Portugalske, kjer je pomagal ribičem pri njihovem delu. So odlični plavalci in celo potapljači.

Kje v naši okolici se najraje kopa vaš pes? Veseli bomo predlogov.

Španski vodni pes

Zelo stara pasma, ki ima poleg nagona za pašo, rada tudi vodo. So zelo inteligentni, igrivi in poslušni.

Lagotto Romagnolo

Italijanska pasma, ki se jo je uporabljalo za prinašanje iz vode ter za lov na tartufe. Živahna in delovna pasma, ki obožuje vodo in tudi blato.

housebythewoods.eu

Irski vodni španjel

Največji izmed pasme španjel. Danes je ta pasma zelo redka. Ti psi potrebujejo redno vadbo in obožujejo plavanje.

Prinašalec Chesapeake Bay (Chessie)

Izvirajo iz zaliva Chesapeake Maryland in so bili vzrejeni za iskanje rac. Zaradi dlake, brez problema prenašajo hladno vodo. Ti psi bodo najbolj uživali v plavanju.

akc.org

Novoškotski prinašalec

Majhni prinašalci, ki so se uporabljali za lov na race. So aktivni, igrivi ter izredno zvesti psi. Pasma, ki je nora na plavanje.

Vir: moj-dino.si

Karin Božič Zupančič

 

Tagi