Nikoli ne božaj psa vodnika brez dovoljenja

Vsak je že kdaj slišal, da se psov vodnikov ne sme božati. Pa veste zakaj? Velika večina jih še vedno sili v takega psa, nikoli pa ne pomislijo, da se ob tem lahko zgodi kaj tragičnega. 

Vodnica po imenu Hailey je s psom Flynnom doživela neprijetno izkušnjo. Psa vodnika ima že od leta 2014. Takrat se je pes po imenu Flynn začel učiti, da vodnici Hailey pomaga pri različnih opravilih. Med drugim zna odpreti vrata, z lajanjem pokliče starše … Njegova najbolj pomembna vloga pa je, da zna Hailey opozoriti, da bo doživela epileptični napad. Flynn epileptični napad zazna 10 minut predno se zgodi. Tako ima Hailey dovolj časa, da se umakne na varno in vzame zdravila.

Ko je bil pes Flynn še zelo mlad, se je Hailey odločila, da skupaj obiščeta njenega očeta v službi. V preddverju stavbe v kateri dela pa je neznanec pobožal Flynna. Vse skupaj se je tako hitro zgodilo, da lastnica niti ni imela časa opozoriti, da se njenega psa ne sme božati. Pes Flynn je zaradi tega, ker ga je neznanec zmotil, prepozno zaznal, da bo njegova lastnica doživela epileptični napad. Sreča v nesreči je bila ta, da jo je sicer malo z zamudo vseeno uspel opozoriti. Na srečo se je vse skupaj končalo le z grdo buško, lahko pa bi bilo veliko bolj tragično.

Zato NIKOLI ne božaj psa vodnika, brez dovoljenja!

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi