Moj pes je sneg. Kaj pa zdaj?

Veliko psom se dobesedno zmeša, ko zagledajo sneg. Za njih ni večje zabave kot kopanje, valjanje in norenje po njem. Opazili ste tudi, da pes je sneg. Za vas imamo odgovor na vprašanje, če je za njega to nevarno.

Tako kot mi v poletnih mesecih obožujemo sladoled, tako na podoben način psi obožujejo sneg. Uživanje snega pri psih je bila potreba njihovih prednikov, ki so živeli v divjini. Pozimi so vodni viri zamrznili, zato so si morali tekočino priskrbeti na drugačen način.

V današnjem času psi lahko sneg uživajo iz različnih razlogov. Lahko le zaradi veselja in razvade, lahko pa zaradi žeje. Ko opazimo, da pes poje velike količine snega in tudi na splošno veliko več pije kot po navadi je to lahko pokazatelj, da ima pes zdravstvene probleme. Zato bodite na to pozorni in se posvetujte z veterinarjem.

Načeloma uživanje snega ni zelo škodljivo. Če pes poje veliko snega, lahko dobi prebavne motnje ali bruha. Paziti je potrebno tudi na to, da ko pes poje veliko količino snega se lahko zniža njegova telesna temperatura in pride do hipotermije. Tako imejte psa pod nadzorom in ne pozabite mu ponuditi svežo vodo.

Vir: aler.si

Karin Božič Zupančič

Tagi