Mačja dlaka vsepovsod

Vsi lastniki mačk se zagotovo strinjajo, da jih ne menjajo za nič na svetu. Tisti, ki imajo svoje mačke v hiši oziroma stanovanju, pa se srečujejo z manj prijetnimi obveznostmi. In to je čiščenje dlak, ki se nahajajo res povsod. Mi smo za vas našli nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali čiščenje.

Mačja dlaka, ki se nahaja na tleh, na pohištvu in še vse povsod drugje, je ena večjih težav mačjih lastnikov. Pri tem pa lahko ukrepamo na več načinov:

  • Našo mačko redno krtačimo in češemo. Pri tem nam lahko pomaga posebna krtača za odstranjevanje dlake, ki se imenuje furminator. To krtačo lahko kupite v vseh bolje založenih živalskih trgovinah.
  • Dlako iz oblazinjenega pohištva z lahkoto odstranite z lepljivim valčkom. Če pa doma nimamo lepljivega valjčka lahko za odstranjevanje dlake uporabimo tudi lepilni trak. Ovijemo si ga okoli prstov tako, da je lepljiva stran obrnjena navzven in pritiskamo na površine iz katerih želimo odstranit dlake.
  • Naslednja ideja je uporaba gumijaste rokavice. Z vlažno gumijasto rokavico lahko obrišemo oblazinjeno površino in dlake se bodo ovile okoli rokavice.
  • Za odstranitev dlake lahko uporabimo tudi ročni brisalec za okna. Z njim potegnite po blagu in na tak način boste odstranili veliko dlake.

Želimo vam uspešen boj proti mačji dlaki.

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi