Izdelaj sam igračo za psa

Dnevi vse bolj postajajo monotoni, tako za vas kot za vašega psa. Da pa bi mu dan malo popestrili, mu izdelajte igračo, katera vam bo za izdelavo vzela manj kot petnajst minut. Za izdelavo igrače ne potrebujete posebnih materialov, vse lahko najdete doma. 

Kaj potrebujem?

Za izdelavo pasje igrače potrebujete staro bombažno majico ali flis. Najbolje je, da je material raztegljiv. Majico/flis razrežete na 3 trakove. Za manjše igrače naj bodo trakovi široki od 3 do 5 cm, za večje igrače pa od 5 do 7 cm. Dolžina trakov naj bo za manjšo igračo okoli 45 cm za večjo pa do 80 cm. Seveda pa mere lahko prilagajate.

Postopek izdelave pasje igrače:

Trakove po dolžini postavite drugega ob drugega. Na koncu ene strani jih skupaj zavežite v vozel. Tako lahko začnete iz trakov plesti kito. Ne pozabite jo plesti čim bolj trdo, ker bo le v takem primeru igrača res trpežna. Ko jo spletete skoraj do konca tam zopet naredite vozel. Tako je igrača izdelana in pripravljena za igro z vašim psom.

Ne pozabite, psa imejte z igračo vedno pod nadzorom! Seveda igrača ni neuničljiva, bo pa zdržala veliko dlje časa in bo bolj zanimiva, če jo bo imel pes na voljo le takrat, ko se igra z vami.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

 

Tagi