Filmi o psih

Vsi kdaj pa kdaj radi pogledamo kakšen dober film. Pasjeljubci pa smo še toliko bolj navdušeni, če glavno vlogo v filmu igra pes. Danes vam bomo predstavili nekaj najboljših novodobnih filmov, v katerih ima glavno vlogo prav pes. 

Pasji smisel življenja

Film z naslovom Pasji smisel življenja prikazuje zgodbo o psu, ki se po smrti vsakič znova znajde v drugem pasjem telesu in najde vedno nov smisel življenja, ko služi svojim lastnikom. Po ponovni reinkarnaciji spet konča pri svojem prvotnem lastniku, ki v drugi pasmi prepozna svojega prvega psa.

Foto: cineplexx.si

Togo

Film o vlečnem psu, ki je leta 1925 rešil mesto pred epidemijo davice. Potovanje psa Toga, ki se je boril z ledenimi viharji, je bilo dolgo 420 kilometrov in je vključevalo prečkanje Norton Sounda, kjer je s plavanjem čez zlomljeni led rešil celotno odpravo.

medium.com

Klic divjine

Film Klic divjine je bil posnet po istoimenskem romanu Jacka Londona. Zgodba govori o o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom.

Foto: hbogo.si

Marley in jaz

Film, ki do solz spravi vsakega. Govori o življenju družinskega psa z imenom Marley in njegovih dogodivščinah.

Foto: empireonline.com

Rdeči pes Modri

Nadaljevanje avstralskega filma Rdeči pes. Oče sinu, ki si želi psa, pripoveduje zgodbo o dečku Micku, ki se preseli k dedku v velik, prazen kraj, posut z rdečo zemljo. Tam Mick nekega dne najde pasjega mladička, popackanega s sinjim blatom. Nemudoma ga imenuje Modri. Avstralski staroselec mu pojasni, da Modri ni običajen pes, saj nosi v sebi prebrisanega duha Marlungha. Nepozabno prijateljstvo med Mickom in Modrim je polno skrivnostnih in razburljivih preizkušenj, ki dečka vodijo v mladostniška leta.

Foto: reeldialogue.com

Osem ujetih

Film govori o vlečnih psih, ki so zaradi nepričakovane nesreče lastnika sami ostali na antiki. Tam ostanejo, kar 6 mesecev. Kljubovati morajo smrtonosnemu mrazu, lakoti, divjim sneženim metežem in krvoločnim plenilcem.

Foto: movietickets.com

Vir: kolosej.si

Karin Božič Zupančič

 

Tagi