Gregor Hribar prejel Bloudkovo plaketo za pomemben prispevek k razvoju slovenske odbojke

Na slovesnosti na Brdu pri Kranju so v torek, 4. februarja 2020, podelili najvišja državna priznanja Republike Slovenije, Bloudkove nagrade in plakete za leto 2019. Med dobitniki plakete za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa je tudi predsednik Odbojkarskega kluba Kamnik, Gregor Hribar.

Gregor Hribar ima nemalo zaslug, da se v Sloveniji igra odlična odbojka. Že vse od svojega desetega leta, ko je začel odbojko trenirati, je vključen v ta šport. Hitro se je povzpel do kadetske slovenske in nato še do jugoslovanske mladinske reprezentance, za katero je odigral 35 tekem in osvojil bronasto odličje na balkanskem prvenstvu. Več kot 37 let je tudi v vlogi trenerja. Njegova odbojkarska pot je zapisana pri OK Kamnik, kjer danes opravlja vlogo predsednika kluba, v preteklosti pa je kot trener članske ekipe trikrat zapored osvojil naslov državnega prvaka in enkrat naslov pokalnega prvaka.

Hribar je bil tudi selektor slovenske reprezentance, kjer je vodil večino reprezentantov kot so Vinčič, Ropret, Gasparini, Čebulj, Urnaut. ŽE osmo leto je predsednik Društva odbojkarskih trenerjev, da je življenje v celoti predal športu pa priča tudi podatek, da je že dve desetletji predavatelj športne vzgoje na Filozofski fakulteti in predsednik strokovnega sveta Športne zveze Univerze v Ljubljani.

Miha Ulčar; Foto: Klemen Brumec

 

Komentarji uporabnikov
Tagi