Gradnja Večnamenske športne dvorane Mengeš poteka skladno s terminskim planom

Večnamenska športna dvorana Mengeš je bila v mesecu decembru, po vgraditvi nosilcev za streho pokrita in zaprta, postavljene so bile steklene stene. V zaprti dvorani se dela nadaljujejo skladno s terminskim planom, zaključujejo z vgradnjo svetlobnikov na strehi ter začenjajo z obrtniško inštalaterskimi deli. V zaključni fazi je tudi razpis za notranjo opremo telovadnice, ki se bo začela vgrajevati pozno spomladi oziroma v poletni h mesecih. Hkrati, koliko vreme to dopušča, se ureja tudi okolica in pripravlja območje za gradnjo zunanjih igrišč.

Na spletni strani Občine Mengeš so zapisali, da je bila streha Športne dvorane Mengeš zaključena teden dni po vgraditvi več kot 37 metrov dolgih nosilcev. Zaradi ugodnega vremena pa se delo na strehi nadaljuje. V mesecu januarju so začeli z vgradnjo posebnih svetlobnih tubusov, ki preusmerjajo največjo možno količino zunanje svetlobe s strehe v notranje prostore. Omenjeni svetlobni tubusi tako omogočajo razpršeno naravno razsvetljavo od svita do sončnega zahoda in tako zagotavljajo optimalne razmere za izvajanje športnih in drugih dejavnosti. Svetlobniki bodo imeli vgrajena tudi LED svetila, ki bodo zagotavljala zvezen prehod osvetljenosti med dnevnim in nočnim časom.

V notranjosti dvorane se izvajajo obrtniško inštalaterska dela

V notranjosti dvorane se intenzivno izvajajo obrtniško inštalaterska dela. Zelo pomemben je tudi sistem električne napeljave, ne samo zaradi varnosti, ampak tudi zaradi sistema osvetljevanja in obveščanja udeležencev športnih prireditve o rezultatu. Med zahtevnejšimi deli je tudi vgradnja sistemov, ki omogočajo avtomatizacijo in optimizacijo delovanja strojnih sistemov, predvsem prezračevanja in ogrevanja, ter avtomatizacija upravljanja električnih in strojnih sistemov.

Ureja se tudi območje zunanjih športnih in drugih površin

Izvajalec pripravlja, seveda kolikor dopušča vreme v zimskih mesecih, tudi območje zunanjih športnih in drugih površin. Zunanja igrišča, ki so prestavljena na južno stran Športne dvorane Mengeš, bodo vključevala dve asfaltirani igrišči, nogometno-rokometno in košarkarsko igrišče. Zunanjim igriščem bo dodana še tekaška steza in prostor za skok v daljino, tako da bo površin zunanjih igrišč skupno več kot jih je bilo pred samo gradnjo dvorane.

V dvorani tudi plezalna stena

V zaključni fazi je razpis za notranjo opremo. Naj omenimo, da je predmet razpisa poleg splošne športne opreme, parketa in tribun tudi skoraj 12 m visoka plezalna stena, ki bo služila tako rekreativnemu kot športnemu plezanju.

Na spletni strani Občine Mengeš so še zapisali, da gradnja Večnamenske športne dvorane Mengeš poteka skladno s terminskim planom, zato tako investitor kot izvajalec predvsem pa Osnovna šola Mengeš pričakujejo, da bo športna dvorana v uporabi v šolskem letu 2020/2021.

Miha Ulčar; Foto: Občina Mengeš

Tagi