Gradbeni odpadki z vidnimi prstnimi odtisi odstranjeni. Narava je čistejša, tudi po vaši zaslugi!

V začetku meseca junija smo na našem portalu objavili novico o nečednosti, ki si jo je privoščil nekdo, saj se je gradbenih odpadkov znebil tako, da jih je v občini Moravče odvrgel naravo in sicer so bili odpadki raztreseni na približno kilometru dolžine. Pri tem smo navedli, da je neznani storilec na »kraju zločina« pustil tudi svoje prstne odtise. Danes vas lahko v zvezi s tem obvestimo, da se je na podlagi naše objave in tudi z vašo pomočjo, vsa stvar premaknila, saj je bil odpadni material na podlagi inšpekcijskega postopka odstranjen.

Takoj po naši objavi v zvezi z odpadnim gradbenim materialom, ki ga je neznani storilec odvrgel na gozdni cesti Podbrdo – Javoršica in na podlagi fotografij, saj so bili na gradbenem materialu vidni prstni odtisi (silhuete rok), smo v našem uredništvu prejeli kar nekaj namigov, iz kje bi lahko gradbeni material izviral (prenova prostorov), končal pa ni tam, kjer bi moral – na odlagališču, temveč so ga odvrgli v naravo. Iz obvestil, ki smo jih prejeli, so vsi namigi iz kje naj bi izhajal omenjeni gradbeni material, vodili v en domžalski gostinski lokal.

Izvedeli smo, da je inšpektor za kmetijstvo Inšpektorata Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo po prijavi o deponiranem gradbenem materialu ob gozdni cesti Podbrdo – Javoršica uvedel inšpekcijski postopek, tekom katerega je bil zadevni material odstranjen.

Narava je ponovno čistejša, tudi po vaši zaslugi, za kar se vam zahvaljujemo. Vsi tisti, ki imajo naravo za odlagališče odpadkov, pa naj se malo zamislijo nad svojim ravnanjem. Če že sami ne želijo živeti v čistem okolju, si pa to želi večina ljudi, tudi otroki teh packov, ki svinjajo naravo, bodo želeli živeti v čistem okolju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi