Godba Lukovica na svojem krstnem tekmovanju osvojila zlato plaketo s posebno pohvalo

Zveza slovenskih godb in Mažoretna zveza Slovenije sta v soboto, 19. oktobra 2019, organizirala prvo tekmovanje slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju, ki je potekalo v Športni dvorani Radeče. Tekmovanja se je udeležila tudi Godba Lukovica, ki je v kategoriji Parada osvojila zlato plaketo s posebno pohvalo ter osvojila absolutno 3. mesto na državnem prvenstvu godb in mažoretnih skupin v korakanju.

Športna dvorana Radeče je minulo soboto gostila prvo tekmovanje slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju. Tekmovanja se je udeležila tudi Godba Lukovica, ki se nasploh prvič v 21-letni zgodovini delovanja odpravila na tekmovanje, na njenem krstnem tekmovalnem nastopu pa je v kategoriji Parada osvojila zlato plaketo s posebno pohvalo in absolutno tretje mesto na državnem prvenstvu godb in mažoretnih skupin v korakanju.

Tekmovanje slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju je potekalo v treh kategorijah: parada, protokol in show, poleg Godbe Lukovica so na tekmovanju sodelovali še KUD občinski pihalni orkester Trebnje in Trebanjske mažorete, Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah in mažorete Društva Trg Sevnica, Kulturno društvo Laška pihalna godba in mažorete Laško ter Godba slovenskih železnic in Klub mažorete Rap Radeče.

Godba Lukovica, Kulturno umetniško društvo je lani praznovala 20-letnico delovanja, ki se je v dveh desetletjih zaradi volje in zagnanosti razvila v preko 40 članski orkester, ki ga večinoma sestavljajo mladi glasbeniki. Godba, ki deluje pod strokovnim vodstvom Gregorja Dermola nastopa praktično na vseh prireditvah v domači občini. Prirejajo tradicionalne nastope ob 1. maju, spomladanske promenadne koncerte in novoletne koncerte. Pogosto nastopajo tudi izven občinskih meja. Zadnja leta precej pozornosti posvečajo figurativnim elementom oziroma godbi v gibanju, kar so uspešno unovčili minulo soboto na tekmovanju slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju. Godbo Lukovico je na tem tekmovanju v gibanju in izvajanju figurativnih elementov vodil predvodnik Vili Gošte.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Godba Lukovica

Tagi